Ніжинський шахіст Сергій Данилович Іващенко святкує свій ювілей

09 листопада міський голова Анатолій Лінник привітав з ювілеєм ніжинського шахіста, тренера-викладача з шахів Ніжинської дитячо-юнацької спортивної шахової школи Сергія Даниловича Іващенка.

Анатолій Валерійович привітав Сергія Даниловича та відмітив, що ювіляр талановитий викладач та гарний педагог. А також нагородив Почесною Грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради ювіляра за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвитку фізичної культури і спорту та з нагоди 80-річчя від дня народження, та вручив грошову винагороду.

«В цьому році виповнилося 60 років від дня коли я біг естафету на 10 км. та 45 років стажу у хоровому співі»,- зазначив Сергій Данилович Іващенко.

Ніжинський шахіст Сергій Данилович Іващенко, педагог з 56 ­річним стажем, переможець конкурсу професійної майстерності «Людина року­ 2016» у номінації «Тренер року», відмінник освіти України, автор унікального підручника, знаного в усьому світі, «Сборник шахматных комбинаций» (виданий у 1984­ -1986 рр.).

Він пише книги. Нещодавно вийшла в світ його книга «Повість про життя». Це розповідь про станцію Дослідна, де народився автор, це данина пам’яті предків, щира шана й зацікавленість Чернігівським краєм, історією Носівщини, Носівської дослідної станції, що його благословила на мандрівку світами, життєвими дорогами. Завершив книгу «Люди і тварини». 

Сергій Іващенко підготував 10 кандидатів у майстрі спорту з шахів та більше 50 шахістів першого розряду. На даний час працює викладачем­тренером з шахів Ніжинської дитячо-юнацької спортивної шахової школи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

09.11.2020