«Будемо давати відсіч дезінформаторам!» – міський голова Ніжина Олександр Кодола

У кожної влади є прихильники і ті, хто її не підтримує. Ніколи і ні в чому. Хтось – принципово, інші – за «компанію». Адже влада в їхньому розумінні автоматично асоціюється зі злом. Тому – щоб вона не робила – усе рівно буде погано.
Війна України проти російського агресора вкотре підтвердила цю істину.
З першого дня військового протистояння певні категорії громадян висловлювали невдоволення владою Ніжина.
От дивіться самі.
Місцева влада ні на годину не припиняла займатися життєзабезпеченням міста. На відміну від інших міст в Ніжині практично завжди буда електроенергія, тепло, вода, газ та зв'язок.
Влада зробила все для того, щоб під час війни люди отримували безкоштовне молоко. Протягом трьох тижнів фермери щодня доставляли і роздавали десятки тонн цього продукту – хтось був вдячний, але деякі висловлювали невдоволення: по-перше, через те, що людям доводилося вистоювати величезні черги, по-друге, знаходились непорядні товариші, які брали більше, а потім перепродавали молоко на ринку. Хай це залишається на їхній совісті! Добре, що переважна більшість ніжинців – порядні. Але роздача безкоштовного молока все ж таки стала приводом для маніпуляцій.
Всі ці півтора місяці у місто доставляли гуманітарну допомогу – наділяли захисників, поранених, хворих, а також всіх нужденних. Майже щодня – десятки, сотні пакунків. Теж погано, бо надавали не всім охочим, а частину взагалі нібито "продавали по магазинах".
Нещодавно почали завозити до міста пальне. Здавалося б, потрібно тільки радіти, адже з самого початку війни з ним була критична ситуація у місті. Ні, зраділи не всі. Знов знайшлися невдоволені: чому зросла вартість пального? Чому замало видають в одні руки? Чому такі великі черги?
Робочі групи вийшли контролювати ціни – погано, бо зиску ніякого, адже товари і продукти усе рівно стали коштувати дорожче, ніж до війни. Про причини здорожчання знов-таки почули не всі. Дехто так і не зрозумів, що у країні йде війна, деякі оптові бази стали недоступними, збільшилася і вартість пального і плече доставки в Ніжин.
Ще одна тема для маніпуляцій — босі та голодні військові та тероборонівці, які не бачать ані продуктів харчування, ані одягу – завдяки волонтерам хоч бутерброди їдять.
Окрема тема – щоденні звіти міського голови Олександра Кодоли.
Зранку і увечері очільник Ніжина намагався заспокоїти людей, надавав оперативну інформацію, де наголошував: ситуація у Ніжині спокійна і контрольована. З’явилися обурені: погано, що людям не розповідають усієї правди. Повідомив міський голова про те, що рашисти пошкодили якісь будинки – ще гірше: хіба таке можна розповідати ворогу?!
Доходило навіть до того, що ніжинці скаржилися до відділу економіки міської ради з приводу несмачної ковбаси – і це в той час, коли у місті «точилися бої» за м'ясо-ковбасні вироби!
Як виявилося, аналогічна ситуація – і в Чернігові.
Вчора, 12 квітня, голова обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус опублікував пост з цього приводу, зазначивши, що мають місце так звані «ІПСО» – інформаційно-психологічні операції: зраду і паніку активно розганяють війська ворога. Очільник області закликав користуватись інформацією виключно з офіційних джерел і не сіяти ворожнечу між собою.
«Йде війна – зовнішня і внутрішня. У соцмережах працює купа ботів, які намагаються розхитати ситуацію.
Ми з першого дня війни надаємо всіляку допомогу нашим військовим частинам, підтримуємо тероборону.
Щодня зустрічаємося з керівниками всіх збройних формувань Ніжина, стосовно їх підтримки.
Ніхто з нас нікуди не втік, всі на робочих місцях. Всі заступники, керівники КП та управлінь.
Весь цей час ми пліч-о-пліч були з нашими захисниками, разом з волонтерами, керівниками служб, небайдужими ніжинцями забезпечували життєдіяльність міста. Потрібно давати відсіч дезінформаторам» — зазначив Ніжинський міський голова на нараді, на яку були запрошені заступники міського голови, волонтери, представники тероборони.
13.04.2022