Анатолій Лінник про освіту та медицину

Під час засідання виконавчого комітету міський голова Анатолій Лінник прокоментував ситуацію, яка склалася з проведенням пробного ЗНО.

Анатолій Валерійович зазначив, що пробне ЗНО було відмінено, але кошти за нього будуть повернені тим, хто за нього сплатив у визначеному порядку.

Стосовно основної сесії ЗНО. Ніжинська міська рада в повній мірі забезпечила проведення як пробного ЗНО так і проведення основної сесії ЗНО. Управління освіти закупило в достатній кількості дезінфікуючі засоби, засоби захисту, підготовлені чотири базові школи, НДУ ім. Миколи Гоголя та агротехнічний інститут.

Анатолій Валерійович наголосив, що управління освіти повністю підготовлене до організації проведення ЗНО в цьому році.

Стосовно підготовки до 1 вересня. Міська рада виділила достатньо коштів для забезпечення освітніх закладів міста всіма дезінфікуючими засобами, засобами захисту, а також термометрами. Продовжуються роботи поточного та капітального ремонту в школах і садочках. До 1 вересня всі роботи будуть виконані. Початок навчального року буде не такий як завжди. Будуть інші умови, особливості навчання дітей і проведення роботи в організованих колективах.

Зауважив, що на 74 сесії міської ради було виділено півмільйона гривень на закупівлю нової лабораторії проведення імуноферментних аналізів по виявленню хворих на коронавірус. Це лабораторія Ніжинської громади, яка буде розміщена в окремому приміщенні центральної міської лікарні. Протягом двох тижнів очікується поставка необхідного обладнання, а з липня, орієнтовно, будуть зроблені перші тести. Наразі вивчається питання, які групи населення, в першу чергу, будуть проходити тестування, також проводиться розрахунок собівартості проведення такого аналізу іншим особам, адже звернень буде багато. Потрібно буде постійно закуповувати необхідні матеріали для проведення аналізів.

Наголосив на необхідності продовжувати дотримуватися обмежувальних заходів, уникати масового скупчення людей, використовувати засоби захисту, проводити дезінфекцію, дотримуватися всіх рекомендації та карантинних обмежень.

Міський голова Анатолій Лінник відмітив, що міська влада не допустила зменшення оплати заробітної плати працівників бюджетної сфери, виключення становить категорія працівників бюджетної сфери 60+ , відповідно до вимог Уряду. Ніжинський бюджет має зараз соціальну спрямованість. Звертається увага на підтримку тих, хто потребує допомоги найбільше. Частково знімаються кошти із виконання проектних робіт по місту, з інфраструктурних робіт для потреб міської лікарні і бюджетної сфери міста.

Бережіть себе і своїх близьких, дотримуйтеся всіх карантинних заходів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськість, Ольга Гук

18.06.2020