Міський голова зустрівся з особовим складом добровольчого загону терборони

Керівництво міста продовжує зустрічі з ніжинськими захисниками.
Перша зустріч днями була з батальйоном тероборони ЗСУ.
Сьогодні відбулась чергова робоча зустріч міського голови Олександра Кодоли з бійцями добровольчого загону міста Ніжина.
На зустрічі були присутні секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Сергій Смага та керівник добровольчого загону Руслан Костриця.
На початку зустрічі Олександр Кодола наголосив: «Герої, захисники, добровольці, я щиро вдячний кожному з вас за неймовірну сміливість та героїзм! Сьогодні 50 день війни, а ви з перших днів масштабної російської агресії стали на захисті нашого міста, що є проявом справжньої мужності!
Хоча наше завдання, як міської влади, це життєзабезпечення міста, але наша команда докладає максимум зусиль, щоб вирішувати всі ваші питання. Комунікація до цього здійснювалася через ваше керівництво, але сьогодні я хочу почути кожного з вас.
Запевняю, що кожне ваше звернення ми розглянемо та намагатимемося вирішити всіма шляхами».
Серед питань, що турбували добробатівців були наступні: офіційний статус військового формування, довідки за місцем роботи про службу в загоні, медичні та соціальні гарантії, забезпечення пальним тощо.
Було виявлено ряд проблем в комунікації керівників підрозділів та бійців. Деякі бійці не були зафіксовані, як ті, що проходять службу в добровольчому загоні. Також деякі бійці не зверталися до свого безпосереднього керівництва щодо виділення пального.
Були й такі, що отримували від своїх роботодавців повідомлення про ймовірне звільнення за відсутність на робочому місті.
Всі питання були почуті та на них дали вичерпну відповідь!
Тому в ході зустрічі було досягнуто взаєморозуміння та окреслено шляхи вирішення багатьох питань.
Треба зауважити, що сьогодні було сформовано ще 150 пакетів гуманітарної допомоги для підтримки родин бійців добровольчого загону.
Дякуємо за вашу службу!
Слава Україні!
14.04.2022