Обговорення результатів проведених реформувань та напрацювання нових завдань

Відбулася щомісячна розширеної оперативна нарада при міському голові

Міський голова Анатолій Валерійович Лінник включив до порядку денного розширеної наради наступний перелік питань:

1. Про реформування і перспективи діяльності Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області

2. Про стан охорони громадського порядку та запобігання злочинності на території м. Ніжина впродовж січня 2017 року

3. Про стан запобігання надзвичайним ситуаціям, що склалися на території громади міста впродовж січня 2017року

4. Реформування і перспективи подальшої діяльності Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції

5. Про стан інженерного обладнання районного центру комунікацій № 293 міста Ніжина Чернігівської філії ПАТ Укртелекому

6. Проблеми реформування медичної галузі у м. Ніжині та шляхи їх вирішення

7.Про стан проведення опалювального сезону у м. Ніжині

8.Різне

9.Підведення підсумків наради

В.о. начальника секору моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Максим Терещенко проінформував присутніх про результати реформування міського відділу поліції: « Наразі функціонують практичні та організаційні служби відділу.

До практичних відносяться:

- слідче відділення;

- сектор кримінальної поліції.

Сектор превенції: (дільничі офіцери, ювенальна превенція, дозвільна система та інспектори дорожнього нагляду 2 співробітники);

4 сектори реагування патрульної поліції.

До організаційних відносять:

- Сектор моніторингу;

- Сектор логістики (господарчий);

- Сектор інформаційної підтримки (довідки про відсутність судимостей);

- Сектор кадрового забезпечення».

Згідно інформації керівництва національної поліції у 2017 році планується запуск дорожньої поліції. Для функціонування цього підрозділу планують задіяти 2600 співробітників, які забезпечуватимуть безпеку дорожнього руху на трасах міжнародного та національного значення.

До функціональних обов'язків співробітників дорожньої поліції буде віднесено забезпечення безпеки дорожнього руху, а також вони реагуватимуть на всі прояви кримінального характеру, які виявлятимуть на ділянці патрулювання.

Крім того, керівництво Національної поліції не обмежується питаннями створення дорожньої поліції, на сьогодні в парламенті зареєстровано ряд законодавчих змін, які мають дозволити поліції реалізувати проекти автоматичної фіксації правопорушень.

Під кінець виступу Максим Терещенко вказав на тенденцію зростання кількості дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули чи травмовані особи не тільки на території Ніжинщини, а й в цілому в державі: з початку року приріст кількості ДТП становить 12 %.

В.о. начальника Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції Геннадій Тараненко доповів, що на даний час Ніжинська ОДПІ перебуває в складі Головного управління ДФС у Чернігівській області. З метою реалізації нормативних документів Державної фіскальної служби України, 24.02.2016 року реорганізовано територіальні органи ДФС у Чернігівській області і шляхом приєднання до Ніжинської ОДПІ в склад інспекції увійшли Козелецьке відділення, Борзнянське відділення, Бобровицьке і Носівське відділення. Крім того було проведено скорочення працівників інспекції. На даний час чисельність працівників інспекції становить 49 чоловік разом із відділеннями, по місту Ніжина чисельність склала 25 чоловік. З 01.01.2017 року Законом України №1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» норми Податкового кодексу доповнено статтею 19 прим 3. «Функції державних податкових інспекцій». Так, Державні податкові інспекції:

- здійснюють сервісне обслуговування платників податків;

- здійснюють реєстрацію та ведення обліку платників податків та платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування, об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням;

- формують та ведуть Державний реєстр фізичних осіб – платників податків, єдиний банк даних про платників податків – юридичних осіб; реєстри ведення яких покладено законодавством на контролюючи органи;

- виконують інші функції сервісного обслуговування платників податків визначених законом.

З 01.01.2017 року функції податкового контролю, а саме: проведення фактичних перевірок, документальних планових та позапланових визначено за ГУ ДФС у Чернігівській області.

Враховуючи вище викладене, за Ніжинською ОДПІ ГУ ДФС в Чернігівській області залишається роз'яснення положень податкового законодавства широким верствам населення, профілактичній роботі, спрямованій на недопущення платниками податків несвідомих і випадкових помилок при його застосуванні, запобігання порушенням та забезпечення наповнення дохідної частини бюджетів на добровільній основі та адміністративні функції, а семе:

- видача довідки про відсутність заборгованості перед бюджетами, засвідчення довідки про проведення декларування валютних цінностей, доходів та майна що належать резиденту України і знаходяться за її межами;

- видача довідки про сплату ПДФО платником податку, який виїжджає за кордон на ПМЖ та відсутність податкових зобов’язань з цього податку;

- видача довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи;

- реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платниками єдиного податку;

- реєстрація платника єдиного податку та надання його витягу;

- внесення установ до Реєстру неприбуткових організацій та установ, перереєстрація установи у реєстрі;

- видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з ДР фізичних осіб – платників податків;

- внесення до паспорта громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорту.

Також на даний час здійснюється приймання від платників податків звітності, податкових декларацій, розрахунків тощо засобами телекомунікаційного зв’язку.

Головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім. М. Галицького Костирко Олександр Михайлович в ракурсі теми проблеми реформування медичної галузі міста доповів присутнім про аварійний стан лабораторії поліклініки для дорослих (вул. Успенська, 8) та умови встановлення нового флюорографічного апарату.

Будівля лабораторії поліклініки для дорослих побудована до 1917 року. В будівлі є підвальне приміщення яке замуроване. Будівля має площу 227,4 м2 В будівлі розміщено:

• лабораторія-103,6м2

• КМЗ обласний центр медико-санітарної експертизи - 74,6м2

• КЗ Чернігівське обласне бюро судово-медичної експертизи - 49,2м2

Олександр Михайлович повідомив, що адміністрація Ніжинської ЦМЛ ім. М. Галицького зверталася з листом до міського голови Лінника А.В. з проханням допомогти провести комісійно обстеження будівлі лабораторії. На підставі звернення розпорядженням міського голови №49 від 26.02.16р. була створена комісія, яка провела 11.03. 2016р. обстеження і дала висновок, що будівля має незадовільний технічний стан.

Будівля рентгенкабінету поліклініки побудована також до 1917 року. У зв'язку з придбанням флюорографічного апарату була замовлена у вересні місяці в АСПО проектно-кошторисна документація на ремонт кабінету для того, щоб кабінет відповідав Державним санітарним правилам і нормам, нормам радіаційної безпеки та іншим чинним в Україні нормативним документам. В листопаді місяці документація виготовлена.

Кошторисна вартість капітального ремонту флюорографічного кабінету становить 298468 грн.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

06.02.2017