Відбувся тренінг для жінок «Підвищення впевненості у собі»

3 лютого Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено тренінг для безробітних жінок «Підвищення впевненості у собі» на базі Ніжинського міськрайонного центру зайнятості.

Його завданням було проаналізувати вплив тих чи інших принципів, установок на життя людини та її взаємовідносини з іншими людьми, а також – навчити жінок долати свої комплекси й страхи, самостійно формувати позитивну самооцінку і позитивне мислення, що сприяє впевненості у собі.

У процесі тренінгу його учасниці працювали у групах над обговоренням таких питань:вплив установок на сприйняття особистості;що додає нам впевненості у житті, що (або хто) та як впливає на її формування; які причини невпевненості у собі. Жінки виконували вправи «Різні погляди», «Мій портрет у променях сонця», «Цінності», «Місце спокою», за допомогою яких учились долати різні страхи і комплекси, визначали сильні індивідуальні риси власної особистості, які сприяють впевненості та самореалізації, намагалися формувати відчуття внутрішньої стійкості, гармонізації та довіри до самих себе та до інших.

Тренінг допоміг жінкам посилити відчуття впевненості у собі та віри у свій успіх, а також отримати величезну дозу адреналіну й заряд позитивного настрою.

Анна Руднік, психолог відділу соціальної роботи

НМЦСССДМ

07.02.2017