25 серпня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради розглядали можливість проведення виставки трофейної техніки у Ніжині

Зараз ця експозиція, яка включає в себе десятки одиниць ворожих трофеїв, діє на столичному Хрещатику. У травні вона проходила у столиці на Михайлівській площі, 27 червня, у Варшаві на Замковій площі відкрили виставку знищеної військової техніки з України під назвою "За нашу і вашу свободу", пізніше відкриття виставки під назвою «Вистоїмо, переможемо!» відбулось у Львові.

За словами Міністра оборони України Олексія Резнікова, після Варшави виставки відбудуться в інших європейських містах - Вроцлаві, Познані, Празі, Берліні, Парижі, Мадриді і Лісабоні. У вересні виставку побачать у Нью-Йорку. Є принципова домовленість із мерією Гааги, що біля будівлі Міжнародного кримінального суду також відбудеться така виставка. Варто зазначити, що це перша подібна виставка на території країн Європейського Союзу і НАТО. Завдяки такій наочності, європейці можуть переконатися, що Україна є надійним щитом Європи на сході.

Серед експонатів можна побачити танки Т-72, залишки БМД, бронеавтомобіля "Тигр" та автомобіль радіоелектронної боротьби, протитанковий ракетний комплекс «Штурм», самохідна артилерійська установка 2С1 «Гвоздика» та інші, які наводили жах на українців.

ЗСУ за час активної фази війни росії проти України в Чернігівській області захопили багато трофеїв. 7 експонатів цієї виставки були ліквідовані ніжинськими захисниками під час невдалої спроби наступу на наше місто.

За дорученням Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, ця виставка проходитиме в різних містах нашої країни. Після Києва техніка мала повернутись в Ніжин на Чернігівщину, але сьогодні військовими було прийнято рішення, що вона буде представлена в Житомирі. Після експозиції в Житомирі військове керівництво прийме рішення щодо наступних міст, де буде представлена знищена ворожа техніка. 

26.08.2022