27 вересня - Всесвітній день туризму

Плідно минув туристичний сезон для гуртківців Центру ТКУМ.

Протягом року, що минув від попереднього Всесвітнього дня туризму гуртківці ЦТКУМ та представники учнівської молоді Ніжина побували на лижних курортах Карпат, з успіхом брали участь у міських та обласних краєзнавчих змаганнях та конкурсах, змаганнях з техніки пішохідного туризму, спортивного орієнтування, болдерінгу (скелелазіння у приміщенні), долали квест історичним центром міста, подорожували на човнах Сеймом та Десною, піднімалися на вершини Карпат, відвідували літописні міста Сумщини та Чернігівщини, музеї, старовинні монастирі, заповідні урочища та наймальовничіші куточки рідної землі.

Команда спортсменів міста виграла Кубок області та стали призерами Кубку України зі спортивного туризму у м. Вінниці.

За час оздоровчого періоду було проведено дві зміни роботи наметового містечка, відбулося вісім багатоденних походів, у яких взяли участь школярі, студенти, сімейні групи, разом більш ніж 180 учасників подорожей під керівництвом співробітників ЦТКУМ та за участю учителів шкіл міста та тренерів ДЮСШ.

Представники Ніжина у складі делегації Чернігівщини взяли участь у роботі Школи джур козацьких, що проходила у с. Осій Закарпатської області на початку вересня. До програми входило навчання зі стройової підготовки, стрільби, орієнтування, техніки туризму, навичок виживання, караульної служби тощо. Було проведено походи у гори, екскурсії до міст Хуст, Іршава, Мукачево, с. Ізи – центру лозоплетіння, с. Білки – батьківщини богатиря І.Фірцака.

У перші теплі дні осені вирушили до приміського лісу гуртківці Будинку дитячої творчості, щоб з співробітниками ЦТКУМ провести ознайомчий курс зі спортивного туризму.

Досягнення Ніжинських туристів відмічено у області. 16-18 вересня на базі ЦТКУМ пройшов семінар тренерів та керівників команд, що беруть участь у обласних змаганнях зі спортивного туризму.

На фото: експозиція музею Спадщанського лісу, монастир Софронієва пустинь у с. Нова Слобода, пам’ятник жителям с. Нова Слобода, що загинули під час фашистської окупації, Молченський монастир у Путивлі, пейзажі Сейму та річки Любка – протоки Сейму, прибирання берегів Сейму, посвята у туристи-водники, подорож по хребту Горгани у Карпатах, монастир Манявський скит, водоспади Салотручиль та Манявський, учасники обласного семінару на базі ЦТКУМ, подорож гуртківців БДЮ до лісу с. Хвилівка, команда Чернігівщини на Закарпатті.

Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

управління освіти Ніжинської міської ради

22.09.2016