31 березня. Оперативна інформація

Щодо ситуації у Ніжині:
✅Вода і водовідведення у місті працюють, але 2 котельні ще знаходяться на ремонті, роботи тривають. Частина міста без опалення, на деяких вулицях немає світла.
✅Звертаємось до мешканців: не утворюйте скупчення людей у чергах задля вашої безпеки. Не ігноруйте сигнал тривоги та спускайтесь в укриття! Бережіть себе!
✅Медичні заклади працюють в штатному режимі. Отримали ліки з числа гуманітарної допомоги зі Львова та Івано-Франківська та розділили їх між медзакладами міста. На сьогодні медзаклади у більшості забезпечені препаратами та ліками. Міська влада вирішує питання з інсуліном.
✅За добу у місті народилися 2 хлопчики та 1 дівчинка.
✅Управління соціального захисту реєструє внутрішньо переміщених осіб. Найближчим часом очікує, що запрацює механізм реєстрації таких осіб у програмі «Дія». Нагадуємо, що українці, які залишилися без житла через дії окупантів, або чиє житло було пошкоджене, зможуть подати заявку на відшкодування через застосунок «Дія», а виплата коштів і відновлення майна почнуться одразу після завершення війни.
✅Продовольчої кризи у місті немає: достатньо продуктів на полицях та у більшості магазинів є можливість розраховуватись платіжними картками. Ціни на деякі групи товарів знизились.
✅Хочемо звернутись до ніжинців з приводу гуманітарної допомоги: працівники виконавчого комітету та соціальних установ щодня працюють, сортують та розподіляють гуманітарну допомогу. І видають її усім, хто цього потребує. На черзі – інваліди 1 групи.
Ми сильні, ми єдині і захищаємо свою землю! Перемога вже близько!
31.03.2022