31 сесія Ніжинської міської ради

15 листопада міський голова Анатолій Лінник розпочав сесійне засідання з нагадування присутнім, що сьогодні об 11 годині до 50-ти річчя від дня заснування музею ім. І. Г. Спаського відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки. Саме тому на цей час однією з депутатських фракцій було оголошено перерву і всі бажаючі взяли участь в урочистому відкритті меморіальної дошки, присвяченої першому директорові музею.

Продовжилась сесія ще однією приємною подією: депутат міської ради Володимир Хейбарович Мамедов представив присутнім і вручив міському голові пілотний примірник книги «Закохані у футбол», презентація якої має відбутись у Ніжинському будинку культури 23 листопада о 14 годині. Книга унікальна для нашого міста тим, що у ній викладена історія розвитку футболу у місті, зазначено постаті спортсменів, які сприяли популяризації цього виду спорту у Ніжині.

Потому перейшли до заслуховування представника ТОВ «НіжинТеплоМережі», якого було викликано на пропозицію секретаря міської ради Валерія Салогуба та депутатської комісії з питань соціально-гуманітарного напрямку, щодо роз’яснення з приводу масової розсилки абонентам повідомлення про необхідність повірки ліичльників гарячої води. Містян схвилювало і обурило не лише хаотичний і непродуманий підхід до вирішення цього питання, а й суми, які їм доведеться сплатити за демонтаж, повірку лічильника та сплату за гарячу воду на період повірки. Як зазначалося у попереджнннях від ТОВ «НіжинТеплоМережі», повірку лічильників повинні здійснювати користувачі за власний рахунок. Закцентовано, що проводити нарахування по показах неповірених лічильників чинним законодавством заборонено. Тому, через місяць по закінченню міжповірочного періоду експлуатації, покази неповірених лічильників не будуть застосовуватись для нарахувань. В такому випадку оплата за послугу з гарячого водопостачання ТОВ «НіжинТеплоМережі» буде нараховувати 293,12 грн. за 1 особу. Вартість робіт із розпломбування лічильника складає 21,42 грн., опломбування після повірки коштує – 25,44 грн.Окрім означеного повідомляємо, що ТОВ «НіжинТеплоМережі» надає послуги з демонтажу лічильників на повірку та їх встановлення після повірки (вартість робіт 119,10 грн.). Повірити лічильник ви можете в лабораторії ТОВ «НіжинТеплоМережі», розташованої за адресою вул. Московська, 21 (вартість повірки 127,50 грн.)

Заступник директора Володимир Школьний намагався пояснити присутнім причини виникнення вище зазначеної ситуації. Депутати зазначили, що досі для товариства міською владою були створені максимально сприятливі умови для плідної роботи.Та, на жаль, ситуація скалася таким чином, що постає питання про можливість розірвання договору з товариством.

Анатолій Валерійович, вислухавши всі точки зору, врахував побажання депутатського корпусу і дав доручення створити робочу групу з вивчення проблем теплопостаччання у місті та можливих шляхів її усунення. Координатором групи, яка має складатись з пресдтавників від кожної фракції та фахівців з питань теплопостачання, запропоновано призначити секретаря міської ради Валерія Салогуба.

Координатором групи, яка має складатись з представників від кожної фракції та фахівців з питань теплопостачання, запропоновано призначити секретаря міської ради Валерія Салогуба.

16 листопада було продовжене сесійне засідання Ніжинської міської ради. Продовжили розгляд проекту рішень "Про оренду комунального майна ", яке викликало багато суперечок, виникли питання відносно методики розрахунку орендної плати. Депутат міської ради Володимир Башинський запропонував внести у методику зміни по коефіцієнтах, а вже потім укласти угоду. Було прийняте рішення відправити дане питання на доопрацювання і повернутися до нього на наступній сесії.

Міська рада продовжила процес виділення земельних ділянок ветеранам АТО. Дозвіл на виготовлення проекту землеустрою отримали 40 учасників військових дій.

Завершився процес внесення змін до складу органів міської ради. Рішенням сесії депутата Наталію Радченко затверджено членом комісії з питань соціально-гуманітарного напрямку (голова комісії Володимир Король).

Депутати розглянули лист від Чернігівського обласного онкологічного диспансеру з пропозицією прийняти участь у зборі коштів для закупівлі необхідного обладнання. Було прийнято рішення необхідну суму передбачити у бюджеті 2018 року.

Потому, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Осадчий повідомив про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та до народного депутата України О.М.Кодоли з проханням вжити заходів для забезпечення в 2018 році фінансування витрат на надання пільг, встановлених органами державної влади, окремим категоріям громадян за рахунок Державного бюджету та вирішити питання повного фінансування освітньої галузі за рахунок освітньої субвенції. Звернення було підтримано одноголосно.

Під кінець сесійного засідання розглянули депутатські звернення та запити.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

17.11.2017