9 червня було проведено черговий об’їзд міста

Всі комунальні служби, підприємства та установи Ніжина задіяні в роботах з благоустрою.
Під час наради було проінспектовано перебіг робіт по вулиці Гоголя. Останнім часом на адресу міського голови надходять питання щодо перебігу робіт з реконструкції вулиці Гоголя. Одним із ключових є питання заміщення аварійних каштанів на клени. Ландшафтний дизайнер КП «ВУКГ» Наталія Довгаль дала вичерпну відповідь, що висадка кленів в літній період недоцільна. Треба це робити або навесні, або восени. Так як у березні на території Чернігівської області тривали активні бойові дії, на нараді було вирішено повернутись до цього питання у середині вересня.
На питання міського голови щодо паркану у сквері Гоголя та закінчення ремонтних робіт по вул. Гоголя підрядник дав відповідь, що на наступному тижні надасть відкорегований графік по закінченню реконструкції вулиці. Олександр Кодола зробив акцент, що у цьому році міська влада не розпочинатиме нові проекти, поки не будуть завершені розпочаті. Отже, закінчити реконструкцію та благоустрій вулиці Гоголя планується до кінця цього року.
Комунальні служби отримали завдання до 1 липня привести до ладу сходи на ґанку в Управлінні соціального захисту. Нагадуємо, що 1 липня у цьому приміщення розпочне свою роботу Відділ державної реєстрації актів цивільного стану.
«Ми усі разом працюємо на благо нашого міста, його громади, щоб не зважаючи на війну, у Ніжині були комфортні умови для життя. Перемогу ми маємо святкувати у доглянутому місті», – зазначив міський голова. Тому Олександр Кодола наголосив на необхідності більш дбайливо доглядати за містом: установити лавочки та урни на оновленій алеї Шевченка, краще доглядати за клумбами, активніше проводити косовицю, прибирати узбіччя доріг, оновити лавочки в зоні відпочинку біля Будинку книги, завершити конкурс на ескіз муралу. Також окремо було наголошення на усуненні недоліків: так як ще не закінчився гарантійний термін виконаних робіт по укладанню плитки в сквері Гоголя та по вулиці Батюка, то враховуючи вже занедбаний стан поверхні звернутися до виконавця робіт з вимогою по усуненню недоліків. Ця плитка була покладена у 2017-2018 та на початку 2020 року. Багато роботи попереду, але не дивлячись на активні бойові дії на території Чернігівської області, вже багато зроблено і робота триває: виконується ямковий ремонт, проводиться формування крон дерев, фарбуються лавочки у скверах, незважаючи на дефіцит палива, по місту прибирається та вивозиться сміття, до ладу приводяться клумби.
Особливу увагу треба звернути на відреставровані вулиці та сквери. Цим об’єктам треба приділити більше увагу та тримати їх в ідеальному стані – таке завдання стоїть перед комунальними підприємствами.
Олександр Кодола подякував комунальним службам та підрядникам за виконану роботу та наголосив, що такі робочі поїздки будуть проводитися періодично з метою ознайомлення з проблемними ділянками по місту та усуненням недоліків.
10.06.2022