Акція «Відкрий серце для добра»

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – це добра нагода нагадати суспільству про обов’язок перед особами з обмеженими фізичними властивостями, що потребують особливої уваги, підтримки та допомоги. На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Ми інколи навіть не замислюємося, що хтось не може самостійно купити в магазині хліба, чи ліки в аптеці: не тільки за браком коштів, а через фізичну недужість.

Працівники Ніжинського міського територіального центру соціального обслуговування переймаються проблемами своїх підопічних щодня. А у дні святкові, визначні, залучаючи волонтерів і благодійників, ми прагнемо зробити якомога більше.

Так, з нагоди Міжнародного дня інвалідів територіальний центр разом з Ніжинською міською організацією Товариством Червоного Хреста України провів акцію під гаслом «Відкрий серце для добра», мета якої піклування про здоров’я інвалідів та людей похилого віку. В цьому році інваліди, які обслуговуються територіальним центром, отримали 42 продуктових набора, а для підопічних відділення стаціонарного догляду організовано благодійний обід. Це все завдяки нашим спонсорам, які ніколи не залишаються осторонь проблем людей з обмеженими фізичними властивостями, а саме: Охоньку С., Красулі Л., Скрипці С., Макєєвій Н., Петренко В., Маслюку С., Зозулі І.,

Бутку О., Чепелі М., Гришкевич Н., Подолянко Н., Курочкіній С., Мамедову В., Донченку М., Соловей М., Ступаку М.

Саме в цей день до відділення стаціонарного догляду завітали волонтери християнської церкви «Спасіння», які поспілкувались з бабусями та дідусями, подарували їм подарунки і тепло своєї душі, увагу та турботу. Відбувся благодійний концерт «Від усього серця» за участю фольклорного колективу Клубу Залізничників «Цвіт калини» (керівник Ю.Дворник) та студентів НДУ ім. М.Гоголя (керівник театральної студії М.Годунок). Приєдналися до побажань і подарували корисні подарунки голова Ніжинської міської організації Товариства Червоного Хреста України (Саєнко Н.В.) та завідуюча бібліотекою філіалу №2 Ніжинської міської ЦБС ( Івасенко Н.І.), а студентка КВМЗ НУК ім. М.Заньковецької Година Н. подарувала власноручно вишиту бісером ікону «Святі».

Представниками громадської організації «Спілка Самаритян України Чернігівської області» (заступник голови Балакірева І.О.) для працівників центру організовано тренінг-навчання «Догляд за ліжко хворими» та передано у користування два інвалідні візки, миючі засоби.

Товариство «Белла - Трейд» надало благодійну допомогу у вигляді косметичних та гігієнічних засобів по догляду за хворими, які передані 85 підопічним територіального центру.

Щиросердно дякуємо всім, хто небайдужий до проблем осіб з обмеженим фізичними можливостями, хто має щедре серце та знайшов можливість привітати та подарувати гарний настрій та добре слово нашим підопічним. Адже завдяки Вам, ми можемо робити добро тим, хто найбільше цього потребує.

Територіальний центр Ніжинської міської ради

09.12.2016