Анатолій Лінник вкотре закликав громадян проявити сумління і розуміння проблеми поширення COVID-19

Під час чергового засідання виконавчого комітету міський голова Анатолій Лінник ознайомив присутніх з рекомендаціями постанови «Щодо протидії поширенню коронaвірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні» №11 від 21.04.2020 МОЗ України головного державного санітарного лікаря України В. Ляшка та з рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС «Про заборону функціонування ринків на території області» (позачергове засідання від 18.04.2020р., пр. №12).

У Постанові «Щодо протидії поширенню коронaвірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні» зазначено: «рекомендувати місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях перебування масового скупчення людей, закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри».

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що кладовища не будуть зачинені, оскільки не всі вони огородженні, але міська влада закликає утриматися від відвідувань кладовищ та масового скупчення під час поминальних днів.

Очільник міста подякував Ніжинській міській громаді за розуміння, відповідальність за те, що дослухались і зустріли Великодні свята вдома. З боку поліції до вірян та настоятелів храмів не було суттєвих зауважень від патрульних - це свідчить про розуміння громадянами проблеми.

Анатолій Валерійович закликав жителів громади дослухатись рекомендацій фахівців з метою недопущення поширення і розповсюдження коронавірусної хвороби в місті Ніжині. Зазначив, що в інфекційному відділенні міської лікарні знаходяться двоє хворих з Ніжинського і Носівського району. Це говорить про те, що в громаді є загроза зараження COVID-19. Тому, щоб не перекреслити всі попередні заходи обмеження, просимо продовжувати дотримуватись карантину саме в такому режимі і не збиратися на кладовищах в поминальні дні. Це можна зробити і в іншому форматі. «В першу чергу подумайте про своє здоров’я і життя та подбайте про своїх близьких і рідних», - наголосив міський голова.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

23.04.2020