Благодійна допомога ближньому – потреба християнської душі

Серед багатьох сімей, що перебувають під соціальним супроводом Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, є й такі, чиї складні життєві обставини спричинені тяжкою хворобою та інвалідністю дітей і батьків. Більшість із них не в змозі організувати належне лікування, у тому числі й оперативне, за рахунок власних ресурсів. Тому дуже важливою для них є вчасна підтримка як від міської громади - у вигляді матеріальної допомоги з міського бюджету, так і від інших благодійників – фізичних, юридичних осіб, релігійних громад тощо.

Коли трапляється лихо і треба негайно рятувати життя своїх близьких, люди шукають порятунку повсюдно. Але є й інші – які не чекають, що до них звернуться по допомогу, а, завжди пам’ятаючи про нужденних, знедолених, недужих, пропонують її самі.

Так, до НМЦСССДМ уже традиційно, цього року вдруге, звернулась Ніжинська єпархія Української Православної Церкви Московського Патріархату - щоби надати благодійні кошти, зібрані з пожертв прихожан на лікування тяжкохворих дітей.

Мабуть, невипадково так співпало, що саме першого травня, у Міжнародний день захисту дітей, Його Високопреосвященство Високопреосвященніший Іриней Архієпископ Ніжинський і Прилуцький особисто передав ці кошти рідним чотирьох ніжинських дітей-інвалідів, двоє з яких знаходяться в реанімації у дуже тяжкому стані, а також батькам двох хворих дітей, мешканців Ніжинського району, якими опікується Ніжинський районний центр соціальних служб. Його Преосвященство наголосив, що зажди, в усі часи, найвищими людськими цінностями були, є й будуть цінності духовні: істинна віра, любов до ближнього, доброта, милосердя, терпіння й готовність безкорисливо допомагати тим, хто цього потребує.

Господь посилає нам тяжкі випробування, але ж Він дає і втіху: щиросердні пожертви віруючих людей мають велику цілющу силу – як для них самих, очищуючи їхні душі, так для тих, кому спрямовуються. Благодійна допомога – допомога, яка діє на благо всіх, хто має до неї будь-яке відношення, недаремно вона є однією з духовних потреб християнської душі.

О. Гребеннікова,

провідний спеціаліст відділу соціальної роботи

НМЦСССДМ

03.06.2016