Благоустрій міста

Відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. У засіданні також взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, заступник начальника управління житлово-комунального господарства і будівництва Світлана Сіренко, головний спеціаліст відділу з благоустрою Оленксандр Дорошенко.

На початку засідання перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради наголосив на тому що місту необхідна система відеоспостереження по місту разом з аналітикою (спроможні працювати в любій програмі). Заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко доповіла, що вже визначились з підрядником, який готує проект по розміщенню відеокамер по місту. Міський відділ поліції вже також визначився з першим місцем встановлення камери «Міський залізничний вокзал – перон».

Начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман доповів, що благоустрій та прибирання в парках і скверах міста здійснюється щоденно. Доповів, що вже вчора розпочали роботи по знищенню амброзії гербіцидами. Роботи будуть продовжуватись до кінця тижня. Постійно здійснюється підрізка дерев по вул. Московській та Гоголя.

Заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, повідомила, що 18 червня розпочнуться роботи по укладанню тротуарної плитки та встановлення флагштоків на площі Івана Франка. До 27 червня роботи будуть завершені. З 14 - 16 червня будуть здійснюватися роботи по нанесенню дорожньої розмітки по місту (впершу чергу пішохідні переходи та велодоріжки).

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, надав протокольне доручення УЖКГ та Б написати заявку на виділення коштів по ОДР (організація дорожнього руху) по вул.Московській біля ринку та на перехресті вул.Борзнянський шлях – вул.Космонавтів (круг-танк) та по вул.Покровській. Наголосив, що необхідно замовити проект благоустрою біля пам’ятного знаку «Герої Небесної Сотні», а також вивчити питання щодо встановлення зупинки громадського транспорту біля газового господарства.

Одним з головних доручень для УЖКГ та Б, це розроблення проекту реконструкції приміщення по вул.Озерна (бувша аптека 200) під житловий будинок (декілька квартир) для лікарів.

Підвівши підсумки наради були надані протокольні доручення відповідним службам по забезпеченню благоустрою в місті.

Слід зазначити, що благоустрій міста перебуває на особливому контролі у міської влади.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

14.06.2019