БУДЬМО ГОСПОДАРЯМИ СВОГО МІСТА!

Шановні жителі! Виконавчий комітет міської ради стурбований санітарним станом контейнерних майданчиків, розташованих у різних мікрорайонах міста.

Багатьма жителями міста ще досі не завершені садово-городні роботи (прибирання городніх ділянок від залишків рослинності та листя, обрізка гілля садових дерев і т.ін.)

Не звертаючи уваги чи ігноруючи Правилами благоустрою міста (особливо в частині користування контейнерними майданчиками), жителі заповнюють контейнери , крім ТПВ, залишками городини, листя, гілля. Купи гілля скидаються біля контейнерів, створюючи додаткові звалища. Кількість цих звалищ щоденно зростає, що не дає можливості комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства» оперативно та вчасно вивозити все це сміття і, звичайно, породжує скарги ніжинців.

Враховуючи всю цю ситуацію, переконливо просимо вас, шановні жителі, в найкоротші терміни завершити садово-городні роботи та вжити всіх залежних від кожного заходів по недопущенню безвідповідального поводження зі сміттям у місті.

Пам’ятайте! На території міста суворо заборонено:

- згрібати листя, гілля із зелених зон (навіть за парканом власного домоволодіння). Якщо ж ви все ж таки це зробили, листя має бути або перенесено на компост, або зібрано у мішки та винесено до контейнерних майданчиків для подальшої утилізації. Гілля має бути подрібнене до 60 см та теж у мішках винесено до контейнерів для утилізації.

- використовувати не за призначенням контейнери та урни для збору сміття та твердих побутових відходів;

-завантажувати контейнери для побутового сміття будівельним сміттям, металобрухтом;

- заповнювати контейнерні ємкості для збору ТПВ палаючими або тліючими відходами, снігом, льодом, великогабаритними предметами, а також відходами, що можуть псувати контейнери та спецавтотранспорт (великогабаритні та ремонтні відходи у складі побутових відходів мають збиратися окремо від інших видів побутових відходів),

- вивозити, виносити, викидати та/або звалювати в не відведених для цього місцях будь-які відходи, будівельні та інші матеріали, конструкції, будь-які відходитари, cпиляних дерев та гілок, опалого листя, накопичення снігу та льоду та інше, влаштовувати несанкціоновані звалища, спалювати будь-які відходи промислового, побутового або природного походження, траву, гілля, деревину, листя, тощо

Закликаємо всіх стати справжніми небайдужими господарями свого міста!

Відділ з благоустрою,

роботи з органами самоорганізації населення

та взаємодії з правоохоронними органами

30.10.2019