«Бюджетне» свято: у Ніжинській ОТГ пройшла акція «Впливай на бюджет своєї громади!»

Активна молодь разом з представниками міської ради Ніжинської громади 21 серпня збирали пропозиції до бюджету громади на наступний рік під час вуличної акції “Впливай на бюджет своєї громади.

Під час акції всім бажаючим була надана актуальна інформація та консультації з бюджетних питань за участі експертки Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» Тетяни Романової. Окрім цього, учасники заходу мали унікальну можливість подати свої пропозиції до бюджету громади на наступний рік. А представники Молодіжного центру на чолі з керівницею Анжелою Тимченко влаштували справжнє свято бюджету громади на центральній вулиці з музикою, активностями та подарунками для учасників акції.

«Коли до будь-якого заходу залучається молодь – це вже свято. А коли мова йде про просвітницьку акцію з бюджетних питань за участі активної молоді громади – це вже успіх. Це дуже надихає.  В додаток до цього, дуже тішить зацікавленість з боку місцевої влади йти на діалог до мешканців громади та спробувати донести інформацію про бюджет громади», -  розказує Тетяна Романова.

Також громада за експертної підтримки вже другий рік поспіль подає складну бюджетну інформацію доступною та зрозумілою мовою для широкого кола населення за допомогою «Бюджету для громадян».

«Бюджет для громадян» - це новий для України формат пояснення складних бюджетних питань у зручних форматах: інфографіка, інтерактивні презентації, друковані видання з візуалізованими даними, які доносять інформацію про те, як і куди йдуть гроші громади.

«Під час акції у кожного мешканця громади була чудова можливість не тільки подати свої пропозиції до бюджету на наступний рік, а ще й отримати посібник про бюджет громади. Сподіваюсь, активність людей в громаді буде тільки зростати, а громадяни будуть більш активно долучатись до процесів бюджетного процесу в громаді», - поділилась своїми враженнями керівниця сектора інвестиційної діяльності Тетяна Плєтньова.

Пропозиції від громадян переважно стосувались ремонту доріг та тротуарів, очищення річки Остер, облаштування парку, покращення екологічного стану, а також побудови фонтану та інше.

Усі зібрані пропозиції опрацюють та врахують при формуванні бюджету на 2021 рік.

Акція проходила в рамках проєкту «ДІЄМО» («Децентралізація приносить прозорість та ефективність в сфері освіти та медицини») за експертним супроводом Громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”.



 За інформацією сектора інвестиційної діяльності  


31.08.2020