Депутати Ніжинської міської ради звертаються на захист медиків

20 травня на позачерговій 73 сесії міської ради депутати від фракції Європейська Солідарність виступили на захист лікарів та медичного персоналу закладів охорони здоров’я в умовах пандемії COVID-19.

Лікарі та медичний персонал не отримали гарантії страхових виплат у разі захворювання на коронавірусну хворобу COVID- 9. Бракує засобів індивідуального захисту належної якост.

На розгляд сесії було підготовлено лист-звернення до Президента України Володимира Зеленського та Уряду. У зверненні депутати зазначають, що до цього часу не вирішене питання виплат медичним та іншим працівникам, які безпосередньо залучені до боротьби з коронавірусом.

Депутати Ніжинської міської просять:

1.Забезпечити збільшення розмірів посадових окладів працівників закладів охорони здоров'я 2,25 рази.

2.Організувати забезпечення медичних та інших працівників, залучених до протидії коронавірусній хвороби, засобами індивідуального захисту належної якості, а також дезінфікуючими розчинами.

3.Передбачити на рівні Закону України обов'язкові страхові виплати для медичних працівників у разі захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), а не лише у разі встановлення групи інвалідності.

4.Організувати проведення масового тестування населення для отримання адекватного бачення епідемічної ситуації у всіх регіонах держави. Забезпечити медичних працівників необхідним для цього обладнанням і матеріалами.

5.Організувати за кошти державного бюджету централізоване постачання дихальним обладнанням (апарати ШВЛ, монітори пацієнта, кисневі концентратори, пульсоксиметри, аспіратори).

Міський голова Анатолій Лінник та депутати одноголосно підтримали звернення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

20.05.2020