Діти захисників України вирушили на відпочинок до Європи

Першого серпня народний депутат України Олександр Кодола та міський голова Анатолій Лінник провели у дорогу до Латвії на відпочинок групу дітей учасників антитерористичної операції з Ніжина, Ніжинського та Носівського районів. З 2 по 8 серпня 14 дітей, чиї батьки брали участь у бойових діях на сході країни, в тому числі і тих, хто віддав життя за Україну, перебуватимуть у латвійському місті Смілтене.

Поїздка була організована та профінансована народним депутатом України Олександром Кодолою та Почесним консулом Латвійської Республіки Оленою Вишняковою.

За тиждень перебування в Латвії діти зможуть познайомитися із життям у цій європейській країні, побувати на екскурсії в столиці країни Ризі, на балтійському узбережжі, а також пройти курс реабілітації з професійними психологами.

Щасливої дороги побажав дітям і Анатолій Лінник. Він також зауважив, що на жаль, самостійно батьки в районі не можуть дозволити відпочинок своїм дітям за кордоном. На щастя, завдяки сприянню Олександра Кодоли деяким дітям така можливість все ж видалась. Зі свого боку мер разом з депутатським корпусом робить все можливе, аби якомога більше дітей змогли оздоровитися в Україні. Так приміський табір, що розміщений у Вертіївці вже приймає не тільки дітей з району, але і з Луганщини.

«Я дуже вдячний нашим латвійським друзям, які допомогли організувати нашим дітям цю подорож та відпочинок. Минулого року ми зуміли організувати три таких поїздки для дітей Чернігівщини. Справжні друзі пізнаються у часи випробовувань. Таким справжнім другом для нас стала Латвійська Республіка, яка однією з перших простягнула Україні руку допомоги після російської агресії. Я впевнений, що ця поїздка буде корисною для наших дітей, адже їх чекає не тільки корисна та насичена програма перебування, але й рідкісна можливість побувати в європейській країні», - наголосив Олександр Кодола.

Народний депутат побажав дітям приємного відпочинку, позитивних емоцій та цікавих незабутніх вражень.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

02.08.2016