Дитячий ансамбль "Шанс" - достойний переможець загальноміського конкурсу "Талант року"

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» Ніжинської дитячої хореографічної школи (керівник – Ірина Мірошник) – творчий колектив, відомий не лише в місті Ніжині, але й далеко за його межами. Це колектив, що плідно працює на благо розвитку міста Ніжина та його громади, з честю прославляє рідну Чернігівщину та Україну своїми досягненнями в галузі культури та мистецтва.

Ансамбль бального танцю «Шанс» був створений на базі Ніжинської дитячої хореографічної школи у 2004 році.

У 2014 році ансамблю бального танцю «Шанс» було присвоєно почесне звання «дитячий зразковий аматорський колектив».

Творча діяльність колективу спрямована на збереження, розвиток та широку пропаганду спортивного бального танцю.

Творчий колектив ансамблю бального танцю «Шанс» ніколи не зупиняється на досягнутому, він завжди йде у ногу з часом і знаходиться у творчому пошуку, бажає працювати нестандартно і здійснює пошук власних шляхів розвитку.

Серед вагомих здобутків колективу у 2015 – 2016 навчальному році:

Гран-прі ІІІ Міжнародного телевізійного фестивалю-конкурсу «Зіркафест. Моя Україна» (м. Київ, 2015 р.)

Гран-прі Міжнародного телевізійного фестивалю «Зіркафест. Сяйво різдвяних зірок» (м. Київ, 2015 р.)

І місце Х Міжнародного багатожанрового фестивалю мистецтва «ArtTalentFest» (м. Київ, 2016 р.)

Бронзовий диплом І Міжнародногофестивалю-конкурсудитячого та молодіжногохореографічногомистецтва «Квітневівикрутаси» (м. Ніжин, 2016 р.)

ІІ місце в номінації «Хореографія» Всеукраїнського хореографічно-вокального конкурсу «ТВІЙ ОЛІМП» (м. Київ, 2016 р.)

І місце у номінації «Спортивний бальний танець» Обласного фестивалю-конкурсу хореографії «Надія-2016» серед хореографічних колективів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (м. Чернігів, 2016 р.)

ІІ місце у номінації «Стилізація народного танцю» Обласного фестивалю-конкурсу хореографії «Надія-2016» серед хореографічних колективів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (м. Чернігів, 2016 р.) та ін.

Без сумніву, всі ці здобутки – результат наполегливої роботи дітей та їх талановитого викладача-хореографа Ірини Мірошник. До речі, не так давно Ірина Мірошник була нагороджена Дипломом «Жінка року – 2015» у номінації «Кращий хореограф-балетмейстер року».

Враховуючи високі досягнення колективу, дирекція Ніжинської дитячої хореографічної школи внесла Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» Ніжинської ДХШ до участі у загальноміському конкурсі «Талант року».

Організатором Конкурсу є Благодійний фонд «Копиця». Проводиться він для підтримки обдарованої учнівської молоді, популяризації їх досягнень в різних сферах діяльності та з метою виявлення і підтримання творчої праці педагогів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків.

20 травня 2016 року у Ніжинському академічному українському драматичному театрі імМ.Коцюбинськоговідбулосяпідведенняпідсумків та нагородженняпереможців конкурсу «Талант року».

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» Ніжинської дитячої хореографічної школи у номінації «Творчі колективи» здобув Золотий диплом Загальноміського конкурсу «Талант року».

Управління культури і туризму

Ніжинської міської ради

27.05.2016