До Ніжина з метою обміну досвідом завітали представники Товариства Червоного Хреста України з Чернігівської, Київської та Черкаської областей

Про співпрацю міської влади з Товариством Червоний Хрест сьогодні говорили під час круглого столу. Багато спільних заходів вже проведено. Це проєкти та програми у сфері гуманітарної діяльності та підтримки населення, постраждалого від військової агресії рф проти України. А також допомога внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю та мало захищеним верствам населення громади.

Міський голова Олександр Кодола відмітив, що співпраця між міською владою та Червоним Хрестом розпочалася задовго до повномасштабного вторгнення рф. Але коли в Україну прийшла війна, співпраця стала більш конструктивною. Міська влада виділила для товариства приміщення комунальної власності, створивши тим самим комфортні умови для роботи в серці міста.

До слова, ніжинська організація Товариства Червоного Хреста України тісно співпрацює з Управлінням соціального захисту населення, Територіальним центром та Центром соціальних служб. Спільно проводять інформаційно-просвітницьку роботу, зустрічі та тренінги. Саме завдяки тісній співпраці вдалося надати допомогу більшій кількості населення.

Зустріч пройшла у дружній атмосфері. Волонтери з інших областей були приємно вражені налагодженою співпрацею між владою та товариством, яка дає позитивні результати для громади.

«Разом ми пережили оточення, бойові дії, разом буде працювати і надалі, реалізовуючи спільні проекти та заходи», - резюмувала зустріч очільниця ніжинської організації Червоного Хреста Наталія Саєнко.

08.06.2023