ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ДЕРЖАВНИХ ДОПОМОГ

ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ДЕРЖАВНИХ ДОПОМОГ НА ДІТЕЙ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ, СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИМ СІМ’ЯМ ТА ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

 

Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради звертає увагу одержувачів державних допомог на дітей одиноким матерям, соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та житлових субсидій на особливості механізму призначення цих видів допомог.

Згідно з чинним законодавством, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, державна допомога на дітей одиноким матерям, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається  залежно від доходів сім’ї чи домогосподарства. Інформація про доходи громадян для призначення цих допомог враховується за період, що становить два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням цих допомог, та надається Державною податковою службою в електронній формі на такий же електронний запит управління.

Проте існують певні особливості акумулювання податковою службою інформації про доходи громадян, її обробки та термінів надання її управлінню.

Так, інформація про доходи громадян за певний квартал стає доступною для використання  не раніше, ніж через 50 днів після закінчення цього кварталу.

Тому, якщо громадяни звертаються за отриманням вказаних вище виплат протягом таких місяців: лютий, травень, серпня чи листопад, управління одержить інформацію про їх доходи після першого числа місяця, наступного за місяцем звернення, тобто - в березні, червні, вересні чи  грудні відповідно.

Відтак, терміни призначення допомоги затримуються, при цьому призначення та виплата допомог відбувається з місяця звернення.

Просимо одержувачів вказаних соціальних виплат враховувати це при зверненні за допомога ми та не хвилюватись безпідставно.

За інформацією Управління соціального захисту населення

22.11.2021