До уваги жителів громади та суб’єктів господарської діяльності!

       Погодні умови цьогорічного зимового періоду є досить специфічними  (часті зміни температури, опади, ожеледиця і т.ін), що вимагає особливої уваги не лише комунальних підприємств, але й жителів та усіх господарюючих суб’єктів не залежно від форм власності та підпорядкування до створення максимально комфортних та безпечних умов пересування.

      Звертаємо увагу, що Правилами благоустрою міста чітко визначено вимоги до утримання територій під час зимового періоду, не виконання яких тягне за собою адміністративну відповідальність.

      Так, зокрема, пункт 6.3. вищезазначених Правил визначає:

-забезпечення належного утримання територій в осінньо-зимовий період з метою запобігання травматизму людей у холодний період року – власники будинків і споруд, орендарі (юридичні і фізичні особи) повинні забезпечити своєчасний відкол  бурульок з дахів, балконів та інших виступаючих частин будинків, очищення дахів від снігу (при висоті сніжного покриву більше 10 см) очищення від льоду й снігу ганків і сходинок в будинки і споруди, посипання піском тротуарів та пішохідних доріжок в межах закріпленої території;

- щоденне прибирання від снігу і льоду проїздів тротуарів та пішохідних доріжок

Пункт 12.3 Правил:

  • Кіоски, ларки, торговельні, зупинкові комплекси, павільйони інші об’єкти роздрібної торгівлі, побутового обслуговування, МАФ, а також простір перед ними і по обидва боки підходи до них повинні бути очищені від снігу і ожеледі. Очистка дахів від снігу і видалення наростів на карнизах, дахах і водостічних трубах повинні проводитися систематично силами і засобами власників і орендарів будинків і споруд з обов’язковим додержанням запобіжних заходів, з метою уникнення нещасних випадків з пішоходами і пошкоджень повітряних мереж, світильників і зелених насаджень. Скинутий з дахів сніг повинен бути прибраний.

      Тож закликаємо усіх до відповідального, свідомого господарювання, піклування про оточуючих і безпечного проходження зимового періоду.

26.12.2022