Додаткові канікули з 18 по 24 жовтня 2021 року в закладах загальної середньої освіти міста. Садочки працюють в звичному режимі.

13 жовтня міський голова Олександр Кодола провів позачергове засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головним питанням порядку денного – це необхідність введення додаткових канікул з 18 по 24 жовтня 2021 року в закладах загальної середньої освіти міста. 

Міський голова Олександр Кодола зауважив, що дане питання виноситься, у зв’язку з тим, що в Чернігівській області рішенням обласної комісії з надзвичайних ситуацій через відсутність і неможливість закупівлі газу введено надзвичайний стан. Така сама ситуація склалася в усіх містах і для того, щоб діти не мерзли в холодних школах пропонується врегулювання даної ситуації таким чином. Для того, щоб врегулювати питання з постачанням газу орієнтовно потрібно до двох тижнів.

Начальник управління освіти Валентина Градобик зазначила, що з 38 навчальних закладів міста Ніжина, 1 садочок та 9 шкіл працюють з котельнями газопостачання. «Управлінням освіти проведені всі необхідні заходи, щоб закупити газ. Але є процедурні моменти, які ми не можемо уникнути. Це переговорна процедура, та термін на укладання договорів, на що потрібно не менше два тижні. Додаткові канікули необхідні для того, щоб діти не мерзли та не хворіли, а прийшли в безпечне освітнє тепле середовище», - зауважила начальник управління освіти Валентина Градобик.

Перший заступник міського голови Федір Вовченко поінформував, що від НАК Нафтогаз Трейдинг надійшов проект договору, де ціна газу буде 16 тис. 554  грн. з урахуванням ПДВ та транспортуванням.

Комісія прийняла рішення, що додаткові канікули вводяться  з 18  по 24  жовтня 2021 року в закладах загальної середньої освіти міста. Садочки працюють в звичному режимі.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

13.10.2021