Дорога ніжинська громадо!

Щиро вітаємо вас із нашим спільним святом – Днем міста Ніжина.

У житті кожного з нас буває багато свят, як особистих, так і загальнодержавних. Проте, є свята, які займають окреме місце в наших серцях.Щороку, на початку травня, вшановуючи пам'ять Святого Великомученика Юрія-Переможця (Змієборця) – покровителя міста, ми відзначаємо день Ніжина. Історія міста тісно пов’язана із Святим Юрієм. Різноманітні зображення Святого віддавна прикрашали стародавню символіку міста, вінчали головні брами Ніжинської фортеці, церкви і храми, будинок міського магістрату. Задовго до здобуття Магдебурзького права образ Святого Юрія, покровителя міста, був зображений на міській печатці, на всьому міському майні, на місцевих цехових прапорах та знаках.

Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією.

Дякуємо всім мешканцям, які небайдужі до процвітання рідного міста, а особливо нашим предкам, які упродовж століть будували рідне місто і заповіли нам берегти та примножувати його славу. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив історію нашого міста, віддав своє життя обороняючи його, збагачував культурні та історичні традиції, продемонстрував приклад безкорисного служіння рідному місту.

Вітаємо також молоде покоління, яке буде визначати долю нашого міста в майбутньому.

Усі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Ми всі є частиною великої родини. Ми маємо об’єднатися у любові до Ніжина, працювати і жити для його добробуту, допомагати тим, хто цього потребує. Але зараз не час для святкувань. Через пандемію коронавірусної інфекції, яка вразила весь світ, масових урочистих заходів з нагоди святкування Дня міста на даний час не передбачається.

Із нагоди Дня міста бажаємо вам добробуту, благополуччя, мирного неба, здоров’я, родинного затишку, натхненної праці та успіхів. Нехай у кожній домівці панують щастя, любов, мир і спокій, і збуваються всі заповітні мрії.

Нехай же зростає та процвітає наше улюблене місто!

Ми впевнені, що тільки з вашою наполегливою працею і талантом, які ви віддаєте рідному місту, лише разом виконаємо все задумане та досягнемо результату!

Слава кожному ніжинцю! Слава Україні!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

Так ми святкували минулого року

06.05.2020