Дружина посла Італії в Україні привезла благодійну допомогу в ніжинську лікарню

Неодноразово Ніжинська міська лікарня отримувала благодійну допомогу від міжнародних фондів, організацій та приватних осіб.
Цього разу допомога надійшла від уродженки Ніжина Світлани (Шарапи) Дзадзо. Після закінчення Ніжинської школи №2 навчалася у Ніжинському педагогічному університеті. Навчання продовжила у столичному виші, де і познайомилася з італійським дипломатом П’єром Франческо Дзадзо, з часом вони побралися.

Хоча за своє життя пані Світлані довелося змінити багато міст та країн, але любов до України та рідного Ніжина вона досі зберігає в серці. Тому постійно допомагає та підтримує український народ.

Нещодавно пані Світлана разом зі своїм другом Павлом Койя, італійським митцем, волонтером та громадським активістом, залучилася підтримкою італійських благодійних фондів, волонтерських організації та приватних осіб і зібрала близько 60 тис. євро. Ці кошти вона витратила на потреби Ніжинської центральної міської лікарні: придбала машину швидкої допомоги та укомплектовала необхідним обладнанням й медикаментами.

Сьогодні, 24 липня, міський очільник Олександр Кодола особисто зустрівся з Світланою Дзадзо та П’єром Койя, щоб подякувати їм та всьому італійському народу за допомогу та підтримку.
24.07.2024