Два свята з’єднались в одне

50 років дошкільному навчальному закладу №13, золотий ювілей чарівній «Берізці» з пріоритетним напрямком роботи національно-патріотичного і духовного виховання малого українця на засадах національної концепції Софії Русової.

Це «хата радості», «Колиска Дитинства і Любові» для 6тис. маленьких ніжинців! Цього дня святкувалася ще одна важлива подія – 160 річчя Софії Русової – фундатора національного виховання, професора, дорогої землячки імя якої ДНЗ №13 отримав першим на Чернігівщині. І це знаково!

Два свята з’єдналися в одне вишиваним перевеслом, як дві долі. З особливою шанобою і гордістю в урочистому вітанні до всіх звернулися секретар Ніжинської міської ради В.Салогуб, заступник начальника управління освіти Н.Пономаренко, методист ММК , заслужений працівник освіти Л.Василевська, колишні випускники, ветерани закладу.

Скільки тепла і щирих побажань, незвичайних подарунків отримав садочок від міського голови А.Лінника, депутата Ніжинської міської ради В. Башинського , голови президії працівників освіти В.Сорокіна, військового комісара В.Якущенка, від директора фірми «Лакс» А.Литвина, від цілої делегації ніжинської поліції на чолі з Т.Балабайко, від давніх друзів громадської організації Ліга «Ділова жінка» на чолі з Т.Стратілат, від родини батьків закладу, на чолі з головою піклувальної ради М.Максименко.

Батьківська родина це перші порадники і помічники в будь-які часи, бо багато років працює заклад за принципом «Садок і родина - сім’я єдина». Скільки їх активних і творчих, щедрих і розуміючих ! Слова найщирішої вдячності всім Вам, дорогі батьки.

Святковий коровай і ювілейний торт, небачених розмірів, люб’язно подарував Ніжинський хлібзавод, директор Я.Дмітрєнко.

Зворушливі слайди про Софію Русову, ліричні поезії, патріотичні пісні, запальні таночки перепліталися з історією становлення дошкільного навчального закладу, його зростання. Зволожені очі гостини, мимоволі ловили колишні чорно-білі світлини слайдів маленьких вихованців, молодого колективу садочка, пригадували, ділилися спогадами…

Атмосфера родинного, ювілейного дійства зворушила всіх бо, чи можна бути байдужим, коли душа від спогадів , від радості за дітей співає? Жовто-блакитні кульки, рукотворні деревця «Саду духовності», надали особливого, незабутнього колориту цієї зустрічі. Тож хай і в подальші роки квітне «Берізка», що працює за золотою спадщиною Великої Софії, з’являються нові ідеї, цікаві традиції, а маленькі ніжинці і через десятиліття пам’ятатимуть і пишатимуться своєю вишуканою,національною колискою.

Завідувач ДНЗ, заслужений працівник освіти України Н.Примушко

29.02.2016