Хай буде дитинство щасливим

Діти — це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найдорожчий скарб, безмежна радість і щастя. Приходять діти у світ зовсім маленькими і безпомічними, а ми, дорослі, повинні їх виростити, огорнути затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю. Ми маємо захистити дітей від життєвих незгод, страждань, хвороб і війн, створити всі умови, щоб виросли діти добрими, світлими, щирими і сердечними. Саме такими ми хочемо бачити своїх дітей.

Бібліотекарі Ніжинської міської бібліотеки-філії №2 разом з членами Благодійного фонду «Краще життя» підготували і провели День здоров’я «Здорова нація – сильна держава» в рамках Міських святкувань Дня захисту дітей. Це пізнавально-розважальна гра для дітей віком від 4 - 15 років. В її основу покладені вісім принципів здорового способу життя – вода, сонце, повітря, їжа, фізичні вправи, відпочинок, стримання, духовність. Діти командами мандрували по станціях Країни Здоров’я, отримували повчальну інформацію й закріплювали це в ігровій формі. А для батьків на кожній станції стояли стенди з інформацією про один з принципів здорового способу життя.

Окрім цього, в учасників була можливість пограти в різноманітні спортивні ігри, послухати дитячі пісні з відомих мультиплікаційних та художніх фільмів, помалювати, попускати мильні бульбашки, відповісти на питання вікторин,ознайомитися з літературою даної тематики , продегустувати корисну їжу та втекти від шкідливих звичок. Діти відпочили разом з батьками та отримали призи, які нам надали адміністрація парку імені Т. Шевченка та міськвиконком.

Гавриленко Ольга Володимирівна,

бібліотекар-філії №2 Ніжинської міської ЦБС

07.06.2016