Христос рождається! Славімо Його!

Цьогорічний ІХ Різдвяний благодійний фестиваль духовної музики, що відбувся в Ніжині 9 січня, зібрав повну залу глядачів у Ніжинському драматичному академічному театрі імені М. Коцюбинського.

Окрім інших гостей, за сприяння Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на святкову концертну програму фестивалю було запрошено понад 60 дітей із сімей найбільше уразливих категорій із числа клієнтів центру – діти з функціональними обмеженнями, діти учасників антитерористичної операції, діти із внутрішньо переміщених родин, діти, чиї сім’ї потрапили у складні життєві обставини та інші.

«Нова радість стала, яка не бувала!» - лунало зі сцени театру, і цю радість від самого Великого свята Різдва Христового та піднесений настрій від виконуваних на Його честь інших фольклорних й авторських музичних творів відчували всі присутні на урочистому дійстві, яке організувала Ніжинська єпархія Української Православної Церкви Московського патріархату.

Долучившись до духовної скарбниці різдвяних пісень, усі діти отримали від організаторів заходу ще й солодкі новорічні подарунки. А матерям шести дітей із функціональними обмеженнями - чотирьох ніжинських та двох із Ніжинського району – єпархія передала на їх лікування благодійні кошти готівкою, зібрані пожертвами багатьох милосердних прихожан, наших земляків. Таку суттєву підтримку від церковної громади УПЦ МП наші діти отримують кожного року, уже навіть двічі на рік. Адже допомагати ближньому, як заповідав нам Господь, має бути потребою кожного християнина.

О. Гребеннікова,

фахівець із соціальної роботи

НМЦСССДМ

10.01.2017