Інформація про пожежу на Ніжинському жиркомбінаті

25 липня блиько 18год.00хв. на території Ніжинського жиркомбінату по вул. Прилуцька, 2 виникла пожежа у складській будівлі.

Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття складів сировини №3, №4 та підсобних приміщень сировинної дільниці площею 2000м.кв., лушпиння насіння загальною вагою 17тонн. Пошкоджено підсобні приміщення сировинної дільниці, технологічне обладнання складів сировини №3, №4, технологічне обладнання рушійно-віяльної дільниці.

Причина пожежі: недолік конструкції, виготовлення і монтажу виробничого обладнання.

Прямі збитки – встановлюються;

Побічні збитки – встановлюються;

Сума врятованих матеріальних цінностей – встановлюється;

На гасіння пожежі залучалось: п’ять відділень на АЦ – 16 ДПРЧ (м. Ніжин), відділення на АД– 16 ДПРЧ (м. Ніжин), відділення на АЦ – 17 ДПРП (м. Носівка), відділення на АЦ – 15 ДПРЧ (м. Бобровиця), відділення на АЦ – 23 ДПРЧ (м. Ічня), відділення на АЦ САЗ ОРС ЦЗ, відділення на АЦ – ВЧ А4558, відділення на АЦ – ВЧ А2574, гелікоптер МІ-8 САЗ ОРС ЦЗ.

Час повідомлення – 18 год. 00 хв. Час прибуття – 18 год. 05 хв.

Час локалізації – 19 год. 00 хв.

Час ліквідації – 01 год. 25 хв.

Жертв та постраждалих немає. На місце пожежі виїжджала оперативна група міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з першим заступником міського голови Олійником Г.М. та мобільно - оперативна група управління ДСНС України у Чернігівській області.

Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський відділ поліції Головного управління національної поліції України в Чернігівській області.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

за матеріалами Ніжинського МРВ управління

ДСНС України у Чернігівській області

26.07.2019