Інформаційний захід «Актуальні можливості фінансування заходів модернізації багатоквартирних будинків у м. Ніжині»

Вже багато років поспіль в Україні реалізуються різноманітні грантові проекти Програми розвитку ООН (ПРООН), у т.ч. для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). На Чернігівщині найбільш активним учасником цих програм є Ніжин.

30 травня за підтримки Проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) у великій залі Ніжинської міської ради для мешканців багатоквартирних житлових будинків відбувся інформаційний захід «Актуальні можливості фінансування заходів модернізації багатоквартирних будинків у м. Ніжині».

У вступному слові перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник зазначив, що даний захід проводиться для того, щоб в черговий раз послухати пропозиції та новини в законодавстві, навчитися як діяти в нових умовах реалізації Законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Основна мета зібрання – залучити людей з будинків, де не створені ОСББ і які ще не визначилися з формою управління. Також, Григорій Миколайович додав, що Проект ЄС/ПРООН "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HOUSES) за підтримки Ніжинської міської ради оголошує старт Літньої школи ОСББ у Ніжині, про яку детальніше можна дізнатися за посиланням: http://nizhynrada.gov.ua/news/4316/start-ltno-shkoli-osbb-u-njin.html

Національний консультант з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу (ПРООН) в Чернігівській області Світлана Рожок провела інформаційну сесію «Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES): можливості для ОСББ та ІГ співвласників багатоквартирних будинків» та тренінг «ОСББ: місце на ринку комунальних послуг».

Представники багатоквартирних будинків які ще не обрали упрвительну компанію та голови ЖБК прийшов на презентацію змогли дізнатися чимало практично корисної інформації на прикладі історій багатоквартирних будинків, які брали безпосередню участь у проектах з ремонтів і переобладнання, реалізованих спільно з ПРООН у місті Ніжині.

Представник ПАТ «Чернігівгаззбут» розповів присутнім щодо укладання договорів на обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках.

По завершенню заходу учасники мали змогу отримати консультацію від спеціалістів: задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані і обґрунтовані відповіді.

начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

31.05.2019