Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

Сьогодні, 26 квітня, на щотижневій оперативній нараді керівники медичних установ прозвітували про стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 за період з 16.04. 2021 р. по 22.04.2021 р.

За минулий тиждень на ГРВІ у Ніжині захворіло 134 особи, з них -49 дітей та 85 дорослих (на 55 чоловік менше, ніж за попередній період). До лікарні з коронавірусною хворобою та з підозрою на коронавірус госпіталізовано 69 пацієнтів (на 32 пацієнта менше, ніж за попередній період). Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко зазначив, що по напрямку COVID-19 на стаціонарному лікуванні перебуває 127 пацієнтів, з них 101 пацієнт – з ПЛР підтвердженим діагнозом COVID-19, 26 пацієнтів мають діагноз «пневмонія». Враховуючи діагноз «пневмонія» завантаженість ліжкового фонду складає 85 % від загальної кількості розгорнутих ліжок (по напрямку COVID-19 в лікарні розгорнуто 150 ліжок, які відповідно забезпечені киснем). Щоденно на балонному кисні в середньому перебуває 12-13 осіб, з них 6-8 осіб – у важкому стані. На жаль багато пацієнтів поступають до лікарні в край важкому стані, на минулому тижні було 11 летальних випадків (на 3 випадки більше, ніж за попередній тиждень).

На даний час Ніжинською центральною міською лікарнею проводяться тендерні закупівлі щодо попередньо виділених коштів на медичне обладнання, яке дасть можливість значно посилити потужність лікарні, що відповідно покращить якість надання медичної допомоги по основним пакетам. Також міськлікарнею формується проектно-кошторисна документація по облаштуванню ПЛР-лабораторії.

Гендиректор лікарні поінформував щодо порядку госпіталізації до Ніжинської центральної міської лікарні. Наголосив, що з початку квітня госпіталізація здійснюється за електронним направленням сімейного лікаря, через виклик швидкої за номером 103 та за самозверненнями тільки в екстрених випадках або в критичних станах.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що на амбулаторному лікуванні перебуває 395 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 (на 125 осіб менше, ніж за минулий період). 543 контактні особи перебувають в режимі самоізоляції (на 171 менше, ніж на кінець попереднього тижня). За період з 16.04. 2021 р. по 22.04.2021 р. зменшилась кількість проведених ПЛР-аналізів, мобільною бригадою було відібрано 287 зразків для проведення тестувань методом ПЛР (на 189 менше зразків).

Продовжується період щеплення від коронавірусної хвороби. На минулому тижні мобільною бригадою проводилась вакцинація маломобільних осіб. Монодозною вакциною CoronaVac провакциновано 54 особи, з них 15 опікунів.

Завідувач Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Юрій Наріжний відмітив, що згідно Постанови про критерії епідемічної небезпеки на даний час в місті спостерігається тенденція на зниження захворюваності на COVID-19.

За минулий тиждень у пологовому будинку народилося 19 дітей, з них 10 хлопчиків та 9 дівчаток.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

26.04.2021