Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

12 жовтня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації.

В міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 73 пацієнта з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 29 пацієнтів з діагнозом пневмонія (обстежені на ПЛР-тестування). У пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні хвороба протікає у важкому або у середньому ступені важкості.

За минулий тиждень збільшилась кількість хворих на ГРИП та ГРВІ, захворіло 166 осіб, більше на 24 особи ніж за аналогічний період.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарні» Олександр Костирко зазначив, що у зв’язку з реконструкцією приймального відділення в рамках Проекту «Велике будівництво» центральний корпус міської лікарні, виведено з обігу 155 ліжок і тому на даний час в роботі 240 ліжок.

Станом на ранок 12 жовтня в режимі самоізоляції перебуває 277 хворих на COVID-19.

За інформацією лабораторного центру: з 02-08 жовтня  захворіло 133 особи, з них 4 дитини до 17 років, рівень захворюваності на 32,3% вищий ніж за минулий тиждень.

З початку року по Ніжину зареєстровано 808 випадків захворювань на COVID-19, з них 110 осіб медичних працівників (78 медичних працівників, які працюють у медичних закладах міста).

Станом на 08.10. одужало 528 осіб, на стаціонарному лікуванні 73 особи, лікуються амбулаторно - 208.

Станом 08.10. встановлено медико-санітарний нагляд за 252 особами, що контактували з хворими на COVID-19.

За звітний тиждень до медичних закладів міста звернулося з діагнозом пневмонія 133 особи, 43 - госпіталізовано до провізорного відділення, 97 - знаходяться на амбулаторному лікуванні.

У Ніжинському міському пологовому будинку за минулий тиждень народило дві жінки, які перехворіли на COVID-19, на обліку перебуває ще 10 жінок хворих на COVID-19.

Терапевтичне відділення, офтальмологічне відділення з лор-ліжками, кардіологічне та дитяче відділення мобілізовані на роботу із пацієнтами, хворими на COVID-19 та пневмонію. Наразі заклад приймає на стаціонарне лікування лише пацієнтів з невідкладними, екстреними показниками та при госпіталізації по напрямку швидкої допомоги.

Міська лікарня надає допомогу жителям Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади та Ніжинського району, які хворі на COVID-19.

При міській лікарні працює ІФА лабораторія, яка забезпечена необхідними реактивами в достатній кількості. Забір біологічних зразків  проводиться в понеділок та середу з 08-15 год. до 10-00 год., результати видаються у вівторок та четвер.

При сімейній медицині є телефон чергового лікаря сімейної медицини - 098 575 79 58.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу керівника міської лікарні на створення належних умов перебування хворих на COVID-19, які лікуються стаціонарно.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


12.10.2020