Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

16 листопада відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації.

На даний час в міській лікарні розгорнуто 240 ліжок.

У міській лікарні перебуває на стаціонарному лікуванні 228 пацієнтів. По напрямку COVID-19  лікуються 103 пацієнта, з них 53 пацієнта з лабораторно підтвердженим COVID-19 та 50 хворих з діагнозом пневмонія.

За попередній тиждень до міської лікарні госпіталізовано 66 осіб з лабораторно підтвердженим COVID-19.

Протягом минулого тижня на ГРИП та ГРВІ захворіло 67 дітей та 136 дорослих.

Станом на 16.11.2020 р. на амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 перебуває 458 пацієнтів з них: 323 пацієнтів з клінічними проявами, 133 пацієнтів з запаленням легень, 2 пацієнти з попередньо підтвердженим ІФА. Всі пацієнти отримують кваліфіковану допомогу від сімейних лікарів, а у разі ускладненого перебігу хвороби - будуть направлені на госпіталізацію до стаціонару.

Протягом попереднього тижня вперше діагностовано COVID-19 у 111 осіб, які перебувають на амбулаторному лікуванні.

За інформацією лабораторного центру у період з 09-12 листопада захворіло 271 осіб, інтенсивний показник 395, 3 на 100 тис. населення, з них 5 дітей до 17 років.

З початку року в м.Ніжині виявлено 1799 хворих на COVID-19, одужало – 1775 осіб.

Станом 12.11. 2020 року встановлено медико-санітарний нагляд за 517 особами, що контактували з хворими на COVID-19, які знаходяться на самоізоляції.

Проблемним питанням для міської лікарні так і для інших лікарень є ліжковий фонд, який не в змозі забезпечити всю патологію стаціонарних лікувань. На даний час у міській лікарні є достатня кількість кисню. Щоденно поповнюють ресурси кисню. Складна ситуація і по медичному обладнанню.

На ринку медичних послух в обмеженій кількості  кисневе обладнання.

Міською лікарнею заплановано розгорнути близько 47 точок для подачі балонного кисню. Для облаштування подачі балонного кисню виділені кошти з державного бюджету. Наразі лікарня замовляє виготовлення та встановлення цих точок, але недостатня кількість комплектуючих для їх встановлення. Це проблема по всій країні, недостатня кількість зволожувачів, кисневих концентраторів та  іншого обладнання та матеріалів, які використовуються для лікування пацієнтів з COVID-19.

Міською лікарнею організовано закупівлю великої ємкості для кисню від 5-10 кубів щодо проведення робіт по централізованій подачі кисню по всіх корпусах.

На даний час використання балонного кисню на одну добу становить 23-24 балони. Кожні 3-4 години інженери кисневих установок проводять заміну кисневих балонів.

Наразі розглядається питання розгортання додаткових 40 ліжок на базі районної лікарні, будуть залучені медичні працівники міської лікарні з метою допомогти районній лікарні отримати пакет по наданню послуг хворим на COVID-19.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко поінформував, що 10 кисневих концентраторів ще не надійшли.

При міській лікарні працює ІФА лабораторія, яка забезпечена необхідними реактивами в достатній кількості. Забір біологічних зразків  проводиться в понеділок та середу з 08-15 год. до 10-00 год., результати видаються у вівторок та четвер.

При сімейній медицині є телефон чергового лікаря сімейної медицини - 098 575 79 58.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук



16.11.2020