Керівники медичних закладів про стан епідеміологічної ситуації в місті

02 листопада відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації.

В міській лікарні, станом на 8.00 год. 02.11.2020 р., на стаціонарному лікуванні перебуває 59 пацієнтів з лабораторно підтвердженим COVID-19 та 62 пацієнта з пневмонією. На минулому тижні померло 2 хворих з діагнозом полісегментарна двобічна пневмонія з ураженням легенів до 90% - COVID-19. Вони були підключені до балонного кисню, лікування отримували відповідно до діючих протоколів.

Лікарня надає екстрену та невідкладну допомогу. З 01 листопада відновлює роботу кардіологічне відділення на 20 ліжок на базі травматологічного відділення та до 10 ліжок для надання допомоги дитячому населенню. Це передбачено для лікування пацієнтів з екстреною патологією.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко поінформував, що заплановано закупити ще 20 кисневих концентраторів, 10 з яких вже повинні надійти у першу декаду листопада.

Міською лікарнею підписані додаткові угоди з іншими постачальниками кисню. Витрати по балонному кисню сягають 18-20 балонів на добу. Ще буде закуплено 50 кисневих балонів з метою збільшення резерву. Наявний об’єм кисню розрахований на дві-три доби і постійно поповнюється його запас.

У міській лікарні проводяться ремонтні роботи центрального корпусу. Григорій Олійник зазначив, що затримка в будівництві головного корпусу лікарні залежить від того, що на сьогодні не завершилася процедура закупівлі обладнання (з основних – це томограф, КТ, ангіограф). Така ситуація майже по всім лікарням. Будівельний матеріал завезений, вирита траншея для укладання теплотраси.

Станом на ранок 27 жовтня в режимі самоізоляції перебуває 305 хворих, з них з пневмоніями – 112 осіб та 189 – з клінічними проявами.

Працює в штатному режимі мобільна бригада по забору біологічних зразків методом ПЛР, а жовтень місяць відібрано 1622 біологічні зразки для підтвердження чи спростування діагнозу COVID-19, за минулий тиждень відібрано 442 таких зразків. За минулий тиждень виявлено 110 хворих на COVID-19.

За інформацією лабораторного центру у період з 16-26 жовтня захворіло 208, 9 на 100 тис. населення, з них 5 дітей до 17 років.

Станом 29.10. 2020 року встановлено медико-санітарний нагляд за 287 особами, що контактували з хворими на COVID-19, які знаходяться на самоізоляції.

В Ніжинській громаді ситуація з розповсюдження хвороби на COVID-19 залишається складною, кількість хворих на 9,7 % вищий ніж за минулий тиждень.

При міській лікарні працює ІФА лабораторія, яка забезпечена необхідними реактивами в достатній кількості. Забір біологічних зразків  проводиться в понеділок та середу з 08-15 год. до 10-00 год., результати видаються у вівторок та четвер.

При сімейній медицині є телефон чергового лікаря сімейної медицини - 098 575 79 58.

 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

02.11.2020