Книги-ювіляри 2017 року

У наше стрімке століття наукових відкриттів і комунікацій важко когось здивувати звичайною книгою. Це раніше саме книга була джерелом знань. Завдяки їй ми вчили перші літери, вчилися читати, отримували освіту. Але крім підручників існує й художня література. Саме завдяки їй ми могли прожити чуже життя, подорожувати в інші країни і, навіть, на інші планети. Дитячі книги познайомили нас із такими почуттями як дружба, любов, віра, егоїзм, відданість…

Книги, як люди, мають різну долю. Одні народжуються й швидко помирають, інші – живуть століття й продовжують радувати все нові покоління.

Бібліотекар ННВК №16 «Престиж» Загацька Н.В. підготувала для учнів виставку «Книги-ювіляри 2017». Відвідали її й учні 5-А та 5- Б класів, разом із своїм учителем зарубіжної літератури Ільченко В.П. Наталія Василівна провела з пʾятикласниками цікаву вікторину та розповіла про те, що є такі книги, які виховали не одне покоління читачів. Недарма такі твори включені в шкільну програму й їх повинен прочитати кожний учень. Книги для школярів формують світогляд дитини, роблять його соціально активним. У 2017 році, як ніколи, велика кількість книг-ювілярів:

45-річницю святкує «Домовичок Кузя» Т. Александрової;

75 років «Маленькому принцу» А. де Сент-Екзюпері;

120 – «Мазепа» Карпенка-Карого;

135 – «Принц і жебрак» Марка Твена;

170 – «Мертві душі» Миколи Гоголя;

175 – «Гайдамаки» Тараса Шевченка;

190 – «Батько та син» Гулака-Артемовського;

205 років казкам братів Грімм «Залізний Генріх», «Король Жабеня», « Золотий гусак», «Дитячі та сімейні казки».

235 – « Вдячний Еродій» Григорія Сковороди, та багато інших.

Виставку відвідали багато учнів, батьків, учителів ННВК №16 «Престиж» і нікого вона не залишила байдужими. Відкрито її 16 січня й триватиме вона до кінця місяця. Запрошуємо познайомитися з такою цікавою та корисною інформацією всіх бажаючих. Двері нашого навчального закладу завжди гостинно відкриті.

В.П. Ільченко, учитель зарубіжної літератури

20.01.2017