КНП «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» надає безоплатну стоматологічну допомогу ветеранам війни та військовослужбовцям

Державна програма ініційована ветеранською спільнотою та підтримана спільно Міністерством у справах ветеранів війни України та Міністерством охорони здоров’я України.

Завдяки цій програмі заклад отримав пакет від Національної служби здоров’я України «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» за двома групами послуг:

зубопротезування;

  • зуболікування.

Вказана програма поширюється на:

- учасників бойових дій, визначених у пунктах 19-25 статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- осіб з інвалідністю внаслідок війни, визначених у пунктах 11-16 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- військовослужбовців, визначених підпунктом 1 пункту 1 статті 3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», а також іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних Силах України.

За першою групою послуг безоплатне зубопротезування  гранична вартість наданих медичних послуг на рік – 14 984 грн для однієї особи.

Пацієнту безоплатно гарантовані послуги з встановлення таких типів зубних протезів:

  • незнімного металокерамічного
  • повного/частково знімного нейлонового/акрилового протезу;
  • частково знімного (бюгельного).

Друга група послуг - надання діагностично-лікувальної та хірургічної стоматологічної допомоги:

  • первинний огляд лікарем;
  • проведення рентгенологічних досліджень;
  • лікування карієсу та його ускладнень, травматичних та   нетравматичних ушкоджень зубів;
  • хірургічне та нехірургічне видалення зубів;
  • знеболення.

Гранична вартість наданих медичних послуг із зуболікування на рік не може перевищувати 24 952 гривні для однієї особи.

З метою отримання послуги зубопротезування та зуболікування  за відповідним проектом, пацієнт повинен звернутися до закладу де він напише заяву на отримання вищезгаданих послуг та надасть  копії документів з пред’явленням їх оригіналів:  паспорт громадянина України,  облікова картка платника податків,  посвідчення (учасника бойових дій / особи з інвалідністю внаслідок війни / посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу).

 

Адреса закладу: м. Ніжин, вул. Батюка, 7, телефон реєстратури (04631) 7-13-67, (067) 305-99-18, ортопедичний кабінет (096) 749-48-42.

03.09.2024