Координаційна нарада з питань національно-патріотичного виховання молоді

У п’ятницю 6 жовтня 2017 року у приміщенні великої зали виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася координаційна нарада з питань національно-патріотичного виховання.

Гостями були запрошена молодь , яка влітку була організована відділом у справах сім’ї та молоді для участі у спортивно-туристичному поході по р. Десна «Стежками нашого краю» з 18 по 24 серпня 2017 року та у роботі наметового табору військово-патріотичного спрямування для дітей з активною громадською позицією «Я – син своєї землі» на водній базі КДЮСШ № 1 з 25 по 31 серпня 2017 року у м. Чернігові. Ініціатором проведення літніх таборів стала ГО «Федерація на човнах «Дракон».

Юнаки поділилися своїми враженнями від відпочинку, ознайомили з особливостями програми, зауваживши , що участь у подібних заходах і цікава і корисна.

Основним питанням, яке розглядалося членами ради, стало питання розробки нової спільної комплексної міської програми з національно-патріотичного виховання. Була розглянута існуюча програма допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді, призову громадян України на строкову військову службу, мобілізації у 2016-2020 роках. Одноголосно прийнято рішення включити основні заходи(пріоритети) напрацьованих програм до нової єдиної Програми і подати проект на експертизу до фінансового управління та на розгляд депутатських комісій.

З результатами участі ніжинської команди у обласному етапі Всеукраїнської гри «Я-патріот» ознайомив Павло Глушко - начальник відділу з фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради. На не зовсім вдалий виступ вплинуло відсутність у членів команди практичних навичок з сучасної пневматики(змагання зі стрільби).

Також обговорені заходи національно-патріотичного виховання, які організовуються та проводяться щороку відділами виконавчого комітету Ніжинської міської ради та управліннями Ніжинської міської ради і не мають достатньої фінансової підтримки. Прийнято рішення до 20 жовтня усім виконавцям внести пропозиції до Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2022 роки з прогнозованим фінансовим ресурсом.

Відділ у справах сім’ї та молоді

10.10.2017