КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» отримало нову сучасну техніку

22 роки поспіль в комунальне підприємство «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» не надходило жодної нової техніки. Останнє оновлення підприємство отримало в 1999 році – мулосос – машину для викачки мулу зливних ям, відкачування каналізації, а в 1995 р. - каналопромивочну машину КАМАЗ. Вся інша техніка, яка знаходиться на балансі підприємства вже застаріла.

Сьогодні, 24 лютого, КП «НУВКГ» презентувало нову техніку – екскаватор JCB-4CX, який було придбано за кошти міського бюджету вартістю 2 млн 746 тис 800 грн. Новопридбаний екскаватор буде використовуватися для виконання землерійних та аварійних робіт. Дасть можливість працівникам водоканалу оперативно, ефективно та більш надійно виконувати аварійні, ремонтні, а також профілактичні роботи. Дана техніка – універсальна. Екскаватор може робити очистку доріг від снігу та виконувати роботу погрузчика. Як зазначив директор КП «НУВКГ» Петро Лабузький: «Новопридбана спецтехніка при потребі буде також допомагати в роботі іншим підприєствам міста».

Міський голова Олександр Кодола привітав працівників з потрібним оновленням та вручив ключі машиністу Віктору Івашку, який буде працювати на новому екскаваторі. «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства – стратегічне підприємство нашого міста. Придбана достатньо потужна та дороговартісна техніка дуже потрібна водоканалу для надання якісних послуг громаді Ніжина. Міська влада знаходить можливості підтримувати підприємства, хоча через дефіцит бюджету за останні десятиріччя їх не так і багато. Наразі наше головне завдання – відновлювати економіку, залучати інвесторів і збільшувати доходну частину бюджету. Це розширить можливості для розвитку та розбудови міста, комунальних підприємств та інфраструктури», - зазначив Олександр Михайлович.

Петро Лабузький від трудового колективу та від себе особисто подякував міській владі за таку потрібну підтримку: «Надіємося, що дане придбання стане доброю традицією в майбутньому і підприємство поступово оновиться потрібною технікою».

Наприкінці презентації міський голова та керівник КП «НУВКГ» обговорили нагальні проблеми підприємства, а саме щодо тарифу, який не відповідає вимогам сьогодення, через що підприємство отримує певний збиток. Олександр Кодола зазначив, що міська влада сприятиме виділенню коштів на підтримку підприємства. В найближчий час всі проблемні питання потрібно врегульовувати та виходити на економічно обгрунтований тариф для належного функціонування підприємства, адже ніжинський водоканал не повинен бути збитковим.    

 Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

24.02.2021