Крок до успіху дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Квіти України»

Впевнено крокують до успіху вихованці дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Квіти України» Ніжинської дитячої хореографічної школи. Не так давно вони взяли участь у Міжнародному вокально-хореографічно-інструментальному конкурсі «Крок до успіху», що проходив у місті Києві.

Дитячий зразковий ансамбль народного танцю «Квіти України» Ніжинської дитячої хореографічної школи під керівництвом талановитого балетмейстера-постановника Олександра Пархоменка – колектив відомий не лише в місті Ніжині, але й далеко за його межами.

На сьогодні Олександр Пархоменко працює зі старшою групою та випускниками колективу, з молодшою та середньою групами плідно працює випускник Ніжинської дитячої хореографічної школи та дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Квіти України», а нині викладач ІІ категорії школи Ігор Яцина.

Всеукраїнський конкурс «Крок до успіху» у місті Києві зібрав талановитих танцюристів, співаків та інструменталістів з різних регіонів України.Мета конкурсу – підтримка та розвиток творчих здібностей дітей.Члени журі з хореографії: голова журі — заслужений артист України Афанасьєв Сергій Миколайович, Поклад Віра Павлівна, Єрмак Леся Олександрівна.

Юні таланти Ніжинської дитячої хореографічної школи представили для оцінки поважного журі три хореографічні композиції: «Веселі господарочки», «Сонячні забави», полька «Гуляночка».Брати участь у конкурсі – це завжди відповідально. Готувалися наполегливо та старанно. Приємно було отримувати плоди плідної та наполегливої праці:

- І місце у номінації «Народна хореографія»/2 вікова категорія/ здобула композиція «Сонячні забави» (балетмейстер І.Яцина)

- ІІ місце у номінації «Народна хореографія» /3 вікова категорія/ – композиція «Веселі господарочки» (балетмейстер І.Яцина)

- ІІ місце у номінації «Народна хореографія» /4 вікова категорія/ –полька «Гуляночка» (балетмейстер О.Пархоменко).

Творче життя дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Квіти України»– це значний внесок у справу збереження, розвитку та широкої пропаганди хореографічного мистецтва; посильний вклад у справу збереження духовної спадщини українського народу. У 2017 році колективу виповниться 20 років. Двадцять років з року в рік він прославляє рідну школу, місто, область, державу.

Творчі здобутки дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Квіти України» говорять самі за себе. Лише у 2016 році колектив 10 здобув вагомих нагород:

- І місце в номінації «Народно-сценічний танець» /старша група/,І місце в номінації «Народно-сценічний танець» /молодша група/, ІІ місце в номінації «Народно-сценічний танець» /середня група/ Обласного фестивалю-конкурсу хореографії «Надія-2016» серед хореографічних колективів ПСМНЗ (м. Чернігів, 19.03.2016 р.)

- Золотий диплом у номінації «Народна хореографія» /середня група/, Золотий диплом у номінації «Народна хореографія» /змішана група/, Срібний диплом у номінації «Народна хореографія» /молодша група/І Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого та молодіжного хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси» (м. Ніжин, 23.04.2016 р.)

- І місце в номінації «3 вікова+» Міжнародного хореографічного конкурсу «ТВІЙ ОЛІМП» (м. Київ, 04.06. 2016 року)

- І місцеу номінації «Народна хореографія»/композиція «Сонячні забави»/,

ІІ місце у номінації «Народна хореографія»/«Веселі господарочки»/, ІІ місце у номінації «Народна хореографія»/полька «Гуляночка»/Міжнародного дитячого вокально-хореографічного конкурсу «Крок до успіху» (м. Київ, 22.10.2016 р.)

А ще безліч виступів на загальноміських, регіональних та всеукраїнських мистецьких заходах. Виступи дитячого зразкового ансамблю народного танцю «Квіти України» – окраса традиційного Покровського ярмарку, загальноміських заходів з нагоди святкування Дня незалежності України, Дня міста, святкових конкурсів з нагоди професійних та пам’ятних дат.

Дитячий зразковий ансамбль народного танцю «Квіти України» Ніжинської дитячої хореографічної школи – це колектив однодумців, які своєю наполегливою працею творять історію рідного міста та України.

Творчий колектив ДЗАНТ «Квіти України»

Ніжинської дитячої хореографічної школи

04.11.2016