Круглий стіл до Дня Єднання

Сьогодні в України вперше відзначається День Єднання згідно Указу Президента України № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

16 лютого, з нагоди цього свята, міський голова Ніжина Олександр Кодола, перший заступник міського голови Федір Вовченко, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Ірина Грозенко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радники міського голови Ольга Орел та Сергій Охонько провели засідання круглого столу. На захід був запрошений заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитро Іванов, голова районної ради Анатолій Красносільський, голова районної адміністрації Григорій Ковтун, представники громад Ніжинщини, науковці, освітяни, духовенство, військові, депутати, голови фракцій міської ради, ніжинці.

«Це свято увійде в історію держави як свято національного Єднання, посилення консолідації українського суспільства та його стійкості в умовах гібридних загроз. Ми сильні разом, а об’єднаних спільною метою неможливо перемогти», – такими словами відкрив круглий стіл міський голова Олександр Кодола.

Модерував захід Володимир Дорохін, голова Громадської ради, директор Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької.

Григорій Ковтун, голова районної адміністрації, подякував очільнику Ніжина Олександру Кодолі та головам громад за те, що у цей складний час на високому рівні забезпечується організація заходів по територіальній обороні. Велика подяка військовослужбовцям, які сьогодні стоять на стражі безпеки нашого народу.

Голова районної ради Анатолій Красносільський наголосив, що на засіданні сьогодні присутні представники усіх 17 громад Ніжинщини. Це ще раз підкреслює те, що ми єдині, і в цьому наша сила.

Усі, хто брав слово, були солідарні у тому, що уся громада готова пліч-о-пліч стати на захист держави. Україна єдина від сходу до заходу, від півночі до півдня.

Командир військової частини Микола Кушнір наголосив, що сьогоднішня ситуація докорінно змінила погляди багатьох громадян. Незалежно від партійної приналежності, конфесії, місця народження чи проживання – сьогодні ми єднаємось заради єдиного: перемоги та миру.

Меи єдині. Нас об’єднує любов до України та прагнення до її світлого майбутнього! Ми маємо разом працювати над ростом економічних показників, забезпечувати покращення рівня життя населення, вірити у силу та міць Збройних сил України. Такий основний лейтмотив круглого столу.

Учасники засідання акцентували увагу на тому, що сьогодні іде інформаційна війна, яка є частиною великої геополітичної гри. Відбувається нагнітання панічних настроїв через розповсюдження фейкової інформації. А це в свою чергу порушує тишу, спокій та мир у нашій громаді.

Сьогодні як ніколи постало питання об’єднання українців в умовах зовнішньої загрози. Тому учасники круглого столу дійшли висновку, що в єдності наш дух і незламність! Ми сильні!

16.02.2022