Круглий стіл із керівництвом Ніжинського відділу поліції

Відбувся круглий стіл із керівництвом Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Модератором круглого столу був перший заступник міського голови Григорій Олійник, який запропонував такий порядок денний засідання:

1. Про результати роботи Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області в питаннях наведення громадського порядку, профілактики і боротьби зі злочинністю та правопорушеннями на території життєдіяльності громади м.Ніжина за 9 місяців 2016 року.

2. Про взаємодію служб міста в питанні попередження насилля в сім’ях

3. Про взаємодію служби у справах дітей з сектором молодіжної превенції Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області в питаннях соціального захисту прав дітей

4. Про результати співпраці інспекції з благоустрою з Ніжинським ВП ГУНП в Чернігівській області, проблеми та напрацювання

5. Про ефективність діяльності на території міста громадських формувань та організацій з охорони громадського порядку

Виконуючий обов’язки начальника відділу поліції Чепурний Олександр Володимирович інформував присутніх про стан реорганізації міського відділу поліції. З метою покращення оперативного реагування, планується створити чотири групи цілодобового швидкого реагування, які зможуть протягом 10 хвилин бути за місцем виклику.

Окрім основних питань круглого столу також обговорювались проблеми присутності грального бізнесу у місті, рух важких транспортних засобів та ін.

Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник актуалізував увагу присутніх на основні норми Закону України «Про Національну поліцію», який вступив в силу із 2 жовтня 2016 року. Відповідно до статті 2 зазначеного закону: «Завданнями поліції є надання поліцейських послуг у сферах:

1) забезпечення публічної безпеки і порядку;

2) охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави;

3) протидії злочинності;

4) надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги».

«Це вже не та міліція, яку ми знаємо. Це сервісна служба, яка надає послуги на безоплатній чи платній основі і розрахунки за надані послуги затверджені державою», - зазначив Сергій Олександрович.

Підсумовуючи результати круглого столу, Григорій Миколайович Олійник наголосив, що поліція зобов’язана у своїй діяльності співпрацювати із органами виконавчої влади та взаємодіяти із її дорадчими органами та громадськістю. З метою зниження рівня злочинності та запобігання правопорушень, - сьогоднішня зустріч має стати початком подальшої тісної співпраці та започаткувати традицію організації подібних зустрічей не рідше одного разу на два місяці.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

11.11.2016