Лікарня отримала нове обладнання

Ніжинська центральна міська лікарня отримала нове сучасне обладнання, придбане за кошти міського бюджету. Цього року на придбання обладнання міській лікарні виділено 7 млн грн.

Обладнання та техніка вже функціонують, а це: ліжка медичні з механічним приводом та електричним приводом (48 шт), спірометр, електрокардіограф, гематологічний аналізатор, Лор комбайн.

Міський голова Олександр Кодола відвідав міську лікарню та особисто переконався, що медичний заклад отримав закуплене оснащення та медики розпочали його використовувати в своїй роботі.

Ліжка сучасні, з механічним приводом встановлені у хірургічному, травматологічному, неврологічному відділеннях в основному для хворих, що перебувають у вимушеному положенні, для полегшення їх стану, шляхом надання ліжку відповідного положення (піднятий головний чи ніжний кінець чи обидва і т. д.). Ліжка з електричним приводом спрямовані в реанімаційне та приймально-діагностичне відділення. Функції його як і в попереднього + мається можливість електричного регулювання положення ліжка, в тому числі і самим хворим, за допомогою пульту.

Спірометр – апарат для проведення спірометрії. Дослідження дає виявити патологію зовнішнього дихання, швидкість проходження повітря по дихальним шляхам. Процедура необхідна для діагностики хронічних захворювань дихальної системи (емфізема легень, хронічні бронхіти, бронхіальна астма і т. ін).

 

Електрокардіограф – дозволяє досліджувати записувати електричну активність серцевого м’язу (електрокардіограма). Застосовується для діагностики гострих та хронічних захворювань серця (інфаркт міокарду, кардіоміопатія, легеневе серце, рубці серця і т. ін).

 

Гематологічний аналізатор – прибор, призначений для кількісного аналізу крові (загальний аналіз крові). Якісно новий прибор, що дозволяє дуже точно робити аналіз крові з великою швидкістю (до 60 досліджень за годину).

 

Лор комбайн – робоче місце ЛОР-лікаря, призначене здебільшого для різного виду діагностики та забезпечення лікувальних маніпуляцій та невеликих операцій. Це місце, де сконцентроване все необхідне обладнання в роботі ЛОР-лікаря для діагностики ЛОР- патології (світло, отоскоп, ларингоскоп, риноскоп, цифрова відеокамера, негатоскоп, компресор,системний блок, монітор, розпилювачі, підігрівачі і т. д.).   

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що він і його команда посилено працюють в напрямку модернізації надання медичних послуг у місті Ніжині та знаходять можливості для фінансування закупівлі новітнього медичного обладнання, щоб іти в ногу з часом.

 

15.07.2021