Майже 30 млн гривень витрачено на облаштування приймально-діагностичного відділення Ніжинської міської лікарні

Місцева влада, наші захисники, пересічні ніжинці не перестають висловлювати безмежну подяку медпрацівникам за їхню працю і самовідданість. Як вже неодноразово зазначалося, під час активних бойових дій Ніжинська міська лікарня перетворилася на повноцінний військовий шпиталь, де лікували поранених не тільки з Чернігівщини, а й з Сумщини. Надавалася і звичайна лікарська допомога населенню. Зі слів гендиректора міської лікарні Олександра Костирка, не відмовляли нікому, хто звертався. Деякі медпрацівники тимчасово «прописалися» у лікарні, адже роботи було чимало.

Кадрове забезпечення – вагомий і надважливий фактор у роботі будь-якого підприємства. Це також стосується і медичних установ. Але ефективність роботи залежить також і від обладнання, на якому працюють медпрацівники, і від створених для них умов праці.

Сьогодні, 17 травня, відбувся робочий візит Ніжинського міського голови Олександра Кодоли до міської лікарні. Керівник медзакладу Олександр Костирко провів для очільника міста і першого заступника міського голови Федора Вовченка невелику екскурсію, щоб показати результат багаторічної тісної співпраці держави (проект «Велике будівництво»), місцевої влади і самого медзакладу.

Як зазначалося, нарешті повноцінно запрацювало приймально-діагностичне відділення. О. Костирко показав представникам влади дві операційних (одна з них резервна), де під час активних бойових дій лікарі рятували поранених, кабінет УЗД. Кабінети облаштовані сучасним обладнанням, встановлено комп’ютерний томограф, сучасний рентгенапарат. І це, зі слів О. Костирка, ще не межа – є бажання розширювати надання послуг.

Міський голова поцікавився у медперсоналу, чи задоволені вони умовами, в яких наразі працюють. Так, задоволені: і комфортними умовами, і новим обладнанням, адже те, на якому доводилося працювати раніше, вже давно застаріло.

«Дуже важливо, що нарешті Ніжин і жителі Ніжинського району мають можливість проводити обстеження внутрішніх органів на сучасному комп’ютерному томографі. Його вартість складає майже 20 млн гривень, і це другий такий апарат на теренах Чернігівської області. Після пережитих проблемних моментів приємно усвідомлювати, що у Ніжині вже повноцінно працює приймально-діагностичне відділення з потужним і сучасним обладнанням.

З державного бюджету у 2019—2020 роках на дані цілі було витрачено 13 млн грн і понад 16 млн грн — на завершення робіт, придбання медичної апаратури, енергетичні підключення – з місцевого бюджету. Весь цей час місцева влада спільно з керівництвом міської лікарні прикладали максимум зусиль, щоб все це могло повноцінно функціонувати. І найголовніше – безкоштовно надавати найнеобхідніші послуги жителям Ніжинської громади», — підкреслив міський голова О. Кодола.

На запитання журналістів, чи все вдалося, керівник лікарні О. Костирко відповів: «Тепер ми виглядаємо не гірше від наших колег з Чернігова. Але це тільки початок. У нас дуже амбітні плани, серед яких – будівництво окремого корпусу, скоріше за все, терапевтичного спрямування».

Користуючись нагодою, керівник медзакладу попросив сприяння міського голови у вирішенні так званих побутових проблем: ямкового ремонту на території лікарні та двох пандусів до приймально-діагностичного відділення. Очільник міста О. Кодола пообіцяв допомогти за першої ж можливості.

Міський голова вкотре подякував медпрацівникам за їхню працю і зауважив, що найголовніше, чого прагнемо сьогодні ми всі – це мир. Тому всією громадою працюємо заради нашої спільної мети – Перемоги.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

 

18.05.2022

Попредня новина:

У Ніжині 53 укриття

Наступна новина:

Увага, ніжинці!