Медичному персоналу районної лікарні видали гуманітарну допомогу від держави

За дорученням міського голови Ніжина Олександра Кодоли заступник міського голови Ірина Грозенко відвідала Ніжинську районну лікарню і передала медичному персоналу продуктові пакети з числа державної гуманітарної допомоги.

Виділивши категорію медичного персоналу районної лікарні серед першочергової на отримання допомоги, міська рада тим самим підтримує медиків у ці складні часи. Сьогодні допомогу від держави отримають всі 153 медики з числа жителів Ніжинської ОТГ. Надалі за пропозицією Ірини Грозенко така допомога буде видана з розрахунку на кожного члена родини медика-жителя Ніжинської ОТГ.

Медичний персонал районної лікарні зараз переживає скрутні часи. Заробітна плата значно менша, ніж у медичного персоналу міської лікарні. Так як лікарня не має статус військового госпіталя на час війни, відповідно, вони не надають медичну допомогу пораненим військовим та цивільним.

Сьогодні влада Ніжина готова прийняти Ніжинську районну лікарню на баланс міста і зберегти її та пропонує забезпечити функціонування обох лікарень (міської та районної) з різними пакетами надання медичних послуг, без скорочення медперсоналу райлікарні. У разі, якщо районна лікарня перейде у комунальну власність до Ніжинської громади, заробітні плати її працівників мають підвищитися до рівня зарплат медперсоналу міської лікарні.

Але попри те, що лікарня досі залишається на балансі районної ради, міська рада вирішила підтримати медичний персонал пакетами державної гуманітарної одразу після пільгових категорій, визначених виконавчим комітетом.

 

05.05.2022