Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

26 березня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. На заході були присутні: члени комісії, керівники потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, керівники управління освіти, управління культури і туризму та ЗМІ.

Головуючий засідання оголосив присутнім порядок денний:

1. Про підготовку до перевірки цивільного захисту міста Ніжина комісією Чернігівської ОДА в травні 2019 р.

2. Про заходи щодо запобігання виникненню пожеж на суб’єктах господарювання, в житловому секторі, в міському лісі в весняно-літній пожежонебезпечний період 2019 року. Стан вуличних пожежних гідрантів в місті.

3. Про внесення змін та доповнень до «Порядку взаємодії суб’єктів реагування у разі виявлення небезпечних матеріалів (речовин) на території м. Ніжина.

4. Про розгляд клопотання Директора КП «НУВКГ» Лабузького П.М. щодо питання необхідності реконструкції самотічного колектора d-800 мм із залізобетонних труб по вул. Синяківській-Шевченка.

По першому питанню для доповіді було надано слово начальнику відділу з питань НС та ЦЗН Геннадію Чернишову, який проінформував щодо розміщення комісії, уточнення кількості перевіряючих, графіку роботи, забезпечення харчування, організації проведення навчання на одному з суб’єктів господарювання та транспортного забезпечення.

По другому питанню присутні заслухали доповіді т.в.о. заступника начальника Ніжинського МРВ УДСНС України в Чернігівській області Сергія Шевченка та начальника Ніжинської ДПРЧ-16 Вячеслава Степаненка. Також було надано слово директору КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» Петру Лабузькому, який розповів про стан пожежних гідрантів та план ремонтів на 2019 рік та начальнику КП «Виробниче управління комунального господарства» Владиславу Корману, який доповів про роботу з благоустрою місць масового відпочинку населення в міському лісі, обмеження в’їзду в ліс, влаштування шлагбаумів, а також про необхідність проведення рейдів в вихідні дні, відновлення протипожежного рову.

Провідний фахівець Ніжинського МРВ УДСНС Андрій Дудкевич доповів по питанню про внесення змін та доповнень до «Порядку взаємодії суб’єктів реагування у разі виявлення небезпечних матеріалів (речовин) на території м. Ніжина.

Наприкінці засідання Григорій Миколайович ознайомив присутніх з клопотанням директора КП «НУВКГ» Петра Лабузького щодо питання необхідності реконструкції самотічного колектора із залізобетонних труб по вул. Синяківській-Шевченка. У ході обговорень комісія підтримала дане клопотання та визначила як першочергову важливість виконання робіт через небезпеку можливості виникнення аварії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

27.03.2019