Міська рада звернулася до генерального директора АТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського щодо перенаправлення податків до бюджету Ніжинської міської ТГ.

ЗВЕРНЕННЯ

 

 30 березня на 8 сесії Ніжинської міської ради депутати ухвалили текст звернення до генерального директора АТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського.

Враховуючи збільшення витратної частини  бюджету Ніжинської міської територіальної громади в межах фінансової децентралізації, критично важливим є справедливий розподіл джерел наповнення бюджету – в першу чергу податку на доходи фізичних осіб, адже ПДФО є одним із головних бюджетоутворюючих податків бюджету громади.

На території Ніжинської територіальної громади розташовується значна кількість виробничих підрозділів АТ «Укрпошта»,  де працюють близько ста працівників поштових відділень і листонош, які є мешканцями Ніжинської ТГ. Як мешканці громади, вказані особи та члени іх сімей користуються соціальними послугами, які надаються їм громадою: освітніми, медичними, комунальними тощо,  які фінансуються  з місцевого бюджету.  Проте, податок на доходи фізичних осіб із заробітної плати вказаної категорії працівників до бюджету Ніжинської міської ТГ не зараховується.

Згідно з пп.168.4.3 п.168.4  ст.168 Податкового кодексу України суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Депутати Ніжинської міської ради звертаються до Вас з проханням вирішити питання щодо сплати податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати працівників виробничих підрозділів АТ «Укрпошта», які функціонують на території  Ніжинської територіальної громади, до бюджету Ніжинської міської ТГ.

Здійснивши детальний аналіз та вивчення даного питання, ми бачимо декілька шляхів вирішення проблеми, а саме:

  • зареєструвати відокремлений підрозділ АТ «Укрпошта» на території Ніжинської ТГ та внести відповідні відомості до Єдиного державного реєстру  юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • стати на облік в органах Державної податкової служби за місцем фактичного здійснення діяльності – м.Ніжині, як платник окремих податків і зборів і здійснювати сплату ПДФО до бюджету Ніжинської міської ТГ без реєстрації відокремленого підрозділу;
  •  шляхом внутрішнього наказу по підприємству здійснювати сплату ПДФО за працівників підрозділів розташованих на території Ніжинської ОТГ на рахунок громади IBAN: UA868999980333179340000025707

                                      Отримувач: ГУК у Чернігівській обл./тг м.Ніжин/11010100

                                       Код отримувача: 37972475

                            Банк отримувача: Казначейство України (ел.адм.подат.)

                                       МФО: 899998

Звертаємо Вашу увагу, що вирішення даного питання не тягне за собою додаткового податкового (фінансового) навантаження на Ваше підприємство, а лише справедливо розподілить податки по територіях, на яких вони фактично створюються.

Сподіваємось на взаєморозуміння, плідну співпрацю та позитивне вирішення даного питання.

 

Прийнято на черговій сесії Ніжинської міської ради 30.03.2021 року.

 

30.03.2021