Міський голова Анатолій Лінник та ніжинці вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни

9 травня ми відзначаємо 75-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі та 75-ту річницю завершення Другої світової війни.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Ми разом з Україною та світом вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, інших жертв цієї війни.

Міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради ігор Алєксєєнко та голова Ніжинської ветеранської організації Людмила Величко поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам землякам, які загинули на фронтах 1941 – 1945 рр.. Хвилиною мовчання вшанували ветеранів, усіх хто постраждав від нацизму, дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів.

Ніжинці з самого ранку несуть квіти до меморіалу, в знак глибокої шани та поваги до тих героїв, які віддали своє життя за наше світле майбутнє. День перемоги над нацизмом у Другій світовій мають нагадувати про страшну катастрофу і бути застереженням, що не можна розв’язувати будь-які міжнародні проблеми збройним шляхом. Спільна пам’ять Українського народу та засвоєння уроків війни-ось до чого ми маємо прагнути. Головне, чого нас має навчити історія – українці перемагають лише тоді, коли незалежні, єдині і соборні.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

09.05.2020