Міський голова Анатолій Лінник здійснив робочий візит до Ніжинської центральної міської лікарні

10 квітня міський голова Анатолій Лінник здійснив робочий візит до Ніжинської центральної міської лікарні. У зустрічі взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник фінансового управління Людмила Писаренко, начальник відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяна Гавриш, генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександр Костирко та представники бухгалтерії та адміністрації лікарні.

Під час зустрічі обговорили важливі питання щодо наявності засобів індивідуального захисту для медиків, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірус та забезпечення лікарні медичним обладнанням. Визначили відповідальних осіб за проведення тендерних процедур по закупівлі засобів індивідуального захисту та медичного обладнання, за координацією дій під час прийому хворого на коронавірус до інфекційного відділення міської лікарні. Обговорили наявність медичних засобів та обладнання. Медики окреслили потребу інфекційного відділення у медикаментах та засобах індивідуального захисту з розрахунку на місць. Для прикладу, при перебуванні хворого на коронавірус в інфекційному відділені медичному персоналу на один день роботи необхідно, щонайменше, 10 одноразових індивідуальних костюмів.

Міський голова порушив питання підвищення заробітної плати працівникам міської лікарні під час надання медичної допомоги хворим на коронавірус. Розглядається питання виплати грошової доплати медичному персоналу за рахунок міського бюджету.

Під час наради очільники міста наголошували, що від чітких злагоджених дій та відпрацьованих алгоритмів залежить ефективність роботи міської лікарні.

Анатолій Валерійович звернув увагу керівництва лікарні на максимальній підготовці, в тому числі, на облаштуванні додаткових місць, за необхідності. Та дав доручення чітко визначити потреби по даному напрямку.

Також було обговорено та вирішено ряд важливих питань щодо реформування вторинної ланки, яка набула чинності з 01 квітня цього року.

Наостанок міський голова Анатолій Лінник перевірив дотримання пропускного режиму на території лікарні. Наголосив, що на території повинно бути чітко визначений окремий вхід і окремий вихід, розробити покажчики та таблички.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

10.04.2020