Міський голова Ніжина Олександр Кодола та Інститут законодавчих ідей підписали Меморандум про співпрацю


Інститут законодавчих ідей (ІЗІ) – це незалежний аналітичний центр, який працює заради прийняття законодавства без корупційних, дискримінаційних норм і його подальшого ефективного впровадження.

Що отримає місто від співпраці

  • незалежну оцінку стану системи доброчесності міста;
  • дорожню карту заходів для забезпечення прозорого і підзвітного відновлення міста і запобігання корупції у цьому процесі;
  • проекти рішень міськради для реалізації рекомендованих заходів та консультативна підтримка у їх впровадженні;
  • тренінги для уповноважених осіб щодо антикорупційної експертизи проектів рішень та оцінки корупційних ризиків



У рамках проведення антикорупційної експертизи проектів рішень Ніжинської міської ради та виконавчого комітету Ніжинської міської ради Інститут законодавчих ідей буде надавати аналітичну та правову підтримку відділу юридично-кадрового забезпечення міської ради. Юристи Інституту, маючий значний досвід, будуть аналізувати вищезазначені проекти на наявність корупційних ризиків.



Маючи практичний позитивний досвід проведення антикорупційної експертизи законопроєктів Верховної Ради України, команда Інституту прагне передати його на місцевий рівень.



Наразі до співпраці з Інститутом долучилося 7 обласних центрів. Ніжин – це перше місто обласного значення і єдине в Чернігівській області, з яким команда Інституту почала комунікувати в рамках проекту.



17.02.2023